Poczekajmy niech ktos jeszcze tego poslucha. Z roboty wrócą to napewno tu trafią :)
Printable View
Poczekajmy niech ktos jeszcze tego poslucha. Z roboty wrócą to napewno tu trafią :)
Obym sie mylił..... Ale wg mnie to panewkę słychać. Nie jezdzij autem tylko niech mechanik odsłucha na żywo. Trzymam kciuki. Sam nie wiem co bym zrobił jakbym takie auto sobie kupił... Spalić szkoda a jeździć sie nie da. Tylko kasa płynie....
Moze AC i ze skarpy?
taaa. przyjedzie i zobaczy... ma do mnie 45 km......
jestem załamana :(
Dodano po 10 minutes:
Jesteście pewni ze dźwięk jest nienormalny? Zebym pajaca z siebie nie zrobila
Jak wróce to ci powiem,na komóce to tak słychać że wariator to jest już agonia-akurat dzisiaj mi wpadł dopiero jakiś zdatny
Natomiast pierdzi gdzieś z pod kolektora wydechowego lub z innego miejsca na wydechu
Panewka to by była masakra,jakby ci ktoś wrzucił kilka nakrętek,chociaż ja sobie nie wyobrażam zakupu auta z tym silnikiem i nie wymienienie w nim panewek korbowodowych zanim stanie się najgorsze,tym bardziej że to za wiele nie kosztuje
Na bank mam taki dzwiek jak na filmiku wariatora co do tych panewek to nie,jestem przekonana czy to akurat ten dzwiek
Ale mechanik sie,upiera ze wariator jest ok
Słychać, ze nie jest ok. Ja jak wymienilem wariator to się przekonalem jak brzmi TS ze sprawnym wariatorem :) ciszej, równiej i bez klekotu.
Co do tych panewek to tez coraz mniej jestem przekonany, że to one, co nie zmienia faktu, ze balbym się odpalać. Co tu kurde wymyslec teraz zeby zweryfikowac ten dźwięk...
Rzuca to na grupę fb.
https://www.facebook.com/groups/alfa...1610093865789/
Mechanik przyjedzie ale,patrzy na mnie jak na debilke jak wyjeżdżam mu z tym,co moze byc do naprawy
:( jak się okaże ze to jakaś bzdura to będzie wkurzony, ale ty odczujesz ulgę :)
wariator na pewno.na pewno nie równa praca,na pewno uchodzi z wydechu
Co do panewki...nie specjalnie ale tak jak pisałem wcześniej i podpieram to doświadczeniem panewki korbowodowe się zużywają i to nie jest nic nie normalnego,mozna je zmienic profilaktycznie bo awaria tego komponentu jest strasznie droga.Poczekajmy na diagnoze speca-ale wariator to ty masz wykończony i lepiej nie będzie.Na razie nie potrzebnnie nie męcz silnika
Też taki średni dźwięk co do panewki, bo tu jest o tyle dziwnie że panewka też bardzo mocno klepie przy schodzeniu z obrotów gdy jest dość mocno obciążona. A tu jest taki dźwięk że wali tylko przy gazowaniu, jak puściłaś gaz to momentalnie tego dźwięku nie ma.
Choć jak to w przypadku panewki, nigdy nic nie wiadomo. I nie słuchaj mechanika jak ci powie że to coś innego, niech ściąga miskę, ogląda panewki i mimo że np będą w miarę dobre to odrazu wymienić i masz święty spokój.