Kotowicz nie do końca adekwatny pod niektórymi względami. Nie ogarnie elektryki. Pamiętam jak mnie skroił za montaż dolnej osłony silnika -90zł. Od tego momentu odechciało mi się serwisowanie u niego i jeździłem do Nagórskiego.
Printable View
Kotowicz nie do końca adekwatny pod niektórymi względami. Nie ogarnie elektryki. Pamiętam jak mnie skroił za montaż dolnej osłony silnika -90zł. Od tego momentu odechciało mi się serwisowanie u niego i jeździłem do Nagórskiego.
Ja serwisuje swoja AR 147 u Kotowicza na przemian z Pol-Carem. Np. elektryke bardziej w ASO, ale tutaj problemow (wbrew opiniom o elektryce AR) za wiele nie mialem a jezedze 3 lata bez 1go miesiaca.
Natomiast w ub. roku wymienialem wahacze gora dol, obie strony + laczniki stabilizatora. Pan Kotowicz zazyczyl sobie 600 zl + 23% Vat (auto mam jako srodek trwaly), wiec zadzwonilem do serwisu we Wrzesni (kiedys dealer Fiata przy ul. Gnieznienskiej) i tam zrobilem za 360 zl brutto ! Dodam, ze kolega czesto u nich bywa i polecal, a ze sam potrafi naprawiac i na uutach zjadl zeby, to mam komu wierzyc ;)
Kogo polecicie w Poznaniu do rozwiązania zagadki z hałasem w przednim prawym kole w 166? Jakiś czas temu pojawiły się dźwięki podobne do ocierana opony o nadkole przy skręcie w lewo. Potem pojawiły się piski, stuki przy jeździe na wprotst... kontrolka ABSu się nawet zapaliła... Teraz mam auto w warsztacie "pod domem" i mi coś gadają o amortyzatorze, w co nie chce mi się wierzyć. A że samochód służy mi do codziennych dojazdów do pracy, to nie mam czas na takie zgadywanki i muszę coś z tym szybko zrobić.
W temacie wiele razy wymieniani Maruniak, Kotowicz, Nagórski. Lepszych w Poznaniu już nie znajdziesz. A co do problemu to przypadkiem łożysko Ci nie poszło?
Wyryte rantem felgi
Dzięki beriba, u Pana Kotowicza już raz byłem, przeraża mnie tylko ta odległość z domu do niego :P dwóch pozostałych nie miałem jeszcze okazji poznać.
Łożysko - wcale nie wykluczam, bo już z nim kiedyś walczyłem. Albo piasta... cholera wie. Dobra, spróbuję umówić się do jednego z trzech wymienionych i podzielę się później wynikami prac ;)
Dla zainteresowanych - do wymiany było łożysko i piasta... bolało przy zapłacie ale jeździ się teraz wspaniale ;)
Gdzie byłeś w końcu?
Poleci ktoś serwis w okolicy Jeżyc / Woli czynny w sobotę gdzie bez wcześniejszego umawiania można wymienić olej?
Bez wcześniejszego umawiania to nie wymiana oleju. Chyba że masz kupione swoje filtry. Jak nie wymieniasz filtrów to bez sensu wymieniać olej.
Wyryte rantem felgi
Mam wszystko co trzeba do wymiany. Nie chcę tylko zapowiadać się tydzień wcześniej na wymianę.