Napisał
saycool
Rozglądam się po woli za samochodem dla siebie i ponownie rozważam Alfę.
Byłem ostatnio w salonie ale handlowcy nie mieli czasu na jazdę testową więc się tylko dokładnie przymierzyłem do Giuli i Stelvio. Doszedłem do wniosku, że jeśli AR to na 90% Giulia.
Mam kilka pytań do posiadaczy, bo niestety nie było jak spytać w salonie.
1. Czy keeless go można tak skonfigurować, żeby nie trzeba było wciskać tego guziczka na klamce, tylko żeby zamykało się po odejściu od samochodu.
Nie. Trzeba zamykać guzikiem.
2. Czy nie ma z tym guziczkiem problemów np. zimą? Ogólnie wygląda to jak rozwiązanie z przed 10 lat, we wszystkich nowych samochodach chyba jest już sensor dotykowy.
Sensor dotykowy jest do otwierania. Działa tylko w przednich drzwiach czyli jak chcesz wsadzić dziecko do tyłu musisz najpierw wymacać przednią klamkę.
Zamykamy guzikiem.
3. Wyświetlacz pomiędzy zegarami (ten 7 calowy) wydawał być się słabej jakości, przynajmniej takie odnoszę wrażenie po komunikacie o nie wykryciu klucza (jak porównujecie jakość LCD do innych samochodów).
Różnica w informacji jaka się wyświetla żadna, ale 7 cali wygląda imo lepiej.
4. Pytanie do nieco wyższych. Mam 188 cm wzrostu i z wsiadaniem może nie ma takiego problemu ale niepokoi mnie, że lewy łokieć wadzi podczas siedzenia w samochodzie o słupek środkowy. Ogólnie tak jakoś dziwnie się czuję. Kwestia przyzwyczajenia czy coś jest na rzeczy? No i jak jest z tym wsiadaniem/wysiadaniem będąc wyższą osobą?
Nie wiem, kurdupel jestem.
5. Dziwny dźwięk zamykania bagażnika to kwestia rejestracji czy ten typ tak ma?
Tak ma. Blacha klapy nie ma wygłuszenia. IMO skandal w tej klasie.
6. Gdzie kładziecie telefon podczas jazdy? Ta zasuwa która przykrywa uchwyty na kubki nie była gumowana i się raczej porysa.
W schowku w podłokietniku.
7. Jak spisuje się Android Auto?
Nie wiem nie mam, to nowość jednak.
8. Jak oceniacie obsługę na tle innych marek? Może miałem pecha, ale odniosłem wrażenie jak by sprzedawcy nie zależało na kliencie, to co dopiero załatwianie spraw gwarancyjnych czy innych problemów.
Serwis to najsłabsza strona marki. Ze słowem PREMIUM nie ma nic wspólnego. Ale auto jest całkiem przyzwoite ;)
Z góry dzięki za odpowiedzi, pewnie mi się coś jeszcze przypomni :)