Mniej więcej tyle z robotą.
Printable View
mam takie pytanie, jeżeli sami zakładacie instalacje LPG to co z homologacją i wbiciem w dowód?
Homologację na butlę dostajesz przy zakupie butli.
a fakturę na montaż, trzeba zorganizować u gazownika :)
Z tym już coraz częściej nie ma problemu, dzwonisz po gazownikach i zawsze znajdzie się taki, który robi przegląd czy jest to zamontowane zgodnie z przepisami, czy wszystko OK i dostajesz kwit.
zalozylem gaz u niezlego szpenia w lodzkiem i powiem Wam szczerze ze jest problem. Wszystko dziala znakomicie, nie odcina, az do 7800 ciagnie jak tak lala (zmrozilem kilka razy parownik przy dluzsze jezdzie autostradowej przy przelotowej 230-250 ale to sie moze zdarzyc), co do samej instalacji brak zastrzerzen. jest jednak jedno ale. Smieerdzi w srodku gazem. Zalozylem u niego dwie isntalacje, moich dowch kumpli rowniez i w polowie przypadkow smierdzi w srodku gazem. Nie caly czas ale od czasu do czasu i nie ma na to reguly, czy przy dynamicznej jezdzie czy eco (jesli takowa wogole jest mozliwa w przypadku tego auta). Robilismy proby szczelnosciowe i nigdzie gaz sie nie wydostaje. Macie moze pomysl gdzie szukac przyczyny? Auto generalnie stoi 28 dni w miesiacu w garazu ale jak juz wyprowadze to strasznie mnie to wk...ia.
Spróbuj włączyć opróżnianie - jest szansa ze sie gold pompuje i gdzieś jednak wybija przy nadciśnieniu.
No bez fotek albo bez szczegółowego opisu wykorzystanych części trudno będzie. U mnie śmierdziało z plastikowych rozdzielaczy i rozluźnionej opaski zaciskowej na wężu fazy lotnej na nich.
Załącznik 117477
- - - Updated - - -
Panowie co powiecie na ten zestaw ? gazownik przekonywal mnie ze jeden reduktor AC do 250km spokojnie starczy dla tej mocy , mowi ze zawsze tez mozna dac 2 po 150km kazdy . Co do szyny mowi ze 2 x po 3 mm lub jedna 7mm. Na wtryski hanny ma mieszane zdanie , a magic jety powiedzial ze mi nie zalozy ;/