Bokserek, 100% miasto, krótkie trasy, 12-13l LPG. Korków raczej niewiele, ot takie zwykle kręcenie się po mieście.
W trasie 8-9.
Printable View
Bokserek, 100% miasto, krótkie trasy, 12-13l LPG. Korków raczej niewiele, ot takie zwykle kręcenie się po mieście.
W trasie 8-9.
Alfa 164 3.0 12V 1994r.--------------------------------------------------
Trochę miasto i trasa czasami udawało się 16 litrów gazu(obroty do 2tyś.)
Instalacja gazowa starsza w porównaniu do aut niżej.
Daewoo Lanos 1.5 1998r.------------------------------------------------
Trasa 8,8 litra gazu dosyć delikatna jazda
Mitsubishi Colt 1.3 75km 1996r.------------------------------------------
Trasa do 120km/h delikatna jazda 7,5 litra gazu
Trasa katowanie, autostrada 170km/h 10 litrów gazu
Fiat Panda 1.2 60km----------------------------------------------------
Trasa raz mi się udało 6,8 litra gazu bardzo delikatna jazda
Trasa normalna jazda 7,5 litra gazu
moja 2.5 V6 24V od kad mam instalacje (4miesiace)
srednio po miescie zima ok. 15-16l, 33l tankuje i robie ok. 200km +/- 10km ciezko zejsc na mniej, regulacja nic tu nie da, mam ciezka noge poprostu :P
w cyklu mieszanym zdecydowanie spada mi spalanie do ok. 12-13
nie mialem okazji jechac w trase jeszcze na calym zbiorniku aby sprawdzic ;)
Moja na trasie w ciepłe dni zeszła do 9,6. Miasto liczę około 13l. ;-)
9L - trasa
11-11,5 - krotkie trasy 1-10km, ale raczej bez korkow.
czytając niektóre wypowiedzi to aż mnie spalanie niektórych 3.0 o zawrót głowy bierze. moja 3.0 w automacie pali w mieście po przejechaniu 6 km. do pracy w jedną stronę i 6 km. z powrotem 17-20 gazu, jazda spokojna bez katowania. w trasie jak jechałem nad morze dwa razy to raz 11 a za drugim razem 12. taka ciekawostka mój gazownik twierdzi że moje spalanie w mieście jest za duże i powinna mniej palić w mieście. pozdrawiam.
po odpaleniu chwile chodzi sobie na wolnych obrotach i jadę to około dwóch kilometrów się przełącza na gaz, temperatura przełączenia to 30 stopni. ciekawostką jest że po przejechaniu tych 5-6 kilometrów mam już równe 90 stopni na wskaźniku i jest ciepło w aucie. pierwsza moja alfa z tym silnikiem i że tak szybko łapie temperaturę.