225/45/17 w tym zestawieniu to ja widzę jedynie przy GTA i Crosswagonie.
Printable View
225/45/17 w tym zestawieniu to ja widzę jedynie przy GTA i Crosswagonie.
A to inna sprawa... nie wiem jaką masz felge, ale jeśli 6,5J to szerokością opony raczej nie pochulasz,
wtedy koło możesz zwiekszyc tylko większym profilem czyli np.60 Ale Ty chciałeś szerszy laczek i niższy profil
więc na obecnej feldze będzie to raczej niewykonalne.
Jeśli masz 7J to optymalną opcją było by już 215/55 (wtedy zwiekszysz o 11 mm)
Witam:) a z tych co byście wybrali?
- Continental sportcontact 2
- Bridgestone Turenza er300
-Fluda sportcontrol
Ewentualnie inne propozycje do ok. 300zł/szt.
Napisz w jakim rozmiarze, bo wtedy są różne ceny. Jeśli chodzi o 16 cali to do 300 zł można już kupić najwyższą półkę.
a tak właśnie sory:)
chodzi o rozmiar 16. 205/55/16
Ja kupiłem Nokian Line 205/55 R16 91V w cenie 275 PLN/szt. Zimowe Nokian miażdżą suty i wierzę, że letnie nie będą gorsze :)
Może mnie będziecie krytykować, ale ja na sezon letni nabyłem używki, roczniki 2011 i 2012, łącznie 420zł za 4szt. Wg mnie warto chwilę "popolować" i kupić coś za dobre pieniądze :)
Z nówek to miałem Firestone Sz90u, fajna opona ale od nowości huczały przy 50-60kmh. Niby nowe, a tu niemiła niespodzianka.
ja pytałem konkretnie o te trzy rodzaje bo je mogę kupić bez marzy po cenie hurtowej. Co do letnich to boje sie kupować używek bo lubie poszaleć a nie wiadomo co z taka opona się wcześniej działo. Przeczytałem kilka opini i wynika że Continetalki są super, każdy je chwali. Ale zastanawiam się także nad fuldami bo jest różnica na oponie około 80zł, tylko nie wiem jak one się będa sprawować na mokrym. Może ktoś na nich jeździł i ma porównanie?
Napisałeś również:
"Ewentualnie inne propozycje do ok. 300zł/szt.", więc podałem tą inną propozycję.
Z wymienionych opon nie jeździłem na żadnych. Miałem w poprzedniej Alfie bodajże Bridgestone ER30, opony jak opony, nie miałem ich od nowości, bo kupiłem z felgami.