z benzyny to oczywiście lepsza 2,5V6...
Osobiście wsadziłbym do swojej 145 - 2.0V6 TD.
Printable View
z benzyny to oczywiście lepsza 2,5V6...
Osobiście wsadziłbym do swojej 145 - 2.0V6 TD.
Stworzenie Q4 to rzeźba w podłodze na maxa. Nie widziałem jeszcze na forach by ktoś to zrobił do końca.
ja będę zakładał Q4 do 146-tki :)
Nie, Delta Integrale ma totalnie inne zawieszenie niż 155, zarówno przód jak i tył. Auta z których mógłbyś poszukiwać napędu to: Fiat Tempra SW 4x4, Lancia Dedra Integrale, Dedra Integrale SW, Alfa 155 q4, z czego napęd z alfy delikatnie różni się bebechami.
Jak chcesz to mógłbym Ci coś takiego przełożyć, jednak wiem, że koszty Cię przerosną. Akurat 155 nie jest bardzo ciężkim autem do założenia 4x4, w tym momencie największym problemem byłoby znalezienie dawcy.
Co do silnika to 16vt jest bardzo fajnym silnikiem, jego reputacja cierpi ze względu na właścicieli, moim zdaniem jednostka dużo fajniejsza od 20vt. W silniku 20vt dochodzi troszkę więcej elektroniki, ale bez wielkich komplikacji, CAN to nie jest. Cena za zestaw na swapa dobra, ale nie ma jeszcze zacisków, tarcz, kolumn więc więcej niż 1000 zł trzeba jeszcze dodać plus części na silnik tzn. uszczelnienia rozrząd itd.
Wujek określ jaka to rzeźba na maksa, bo nie wiem o co chodzi? Nie lubię jak ktoś się wypowiada na temat, którego nie zna...
Oki, w takim razie stworzę nowy temat by nie śmiecić tutaj niepotrzebnie, jak będziesz uważał to za stosowne to przeklej dyskusję na temat rozważań. A ja w takim razie zaczynam pisanie tematu, może jutro dodam zdjęcia, może nie 155, ale podobnego auta.
teraz tak lukałem na rys. faktycznie tam się rożni podwozie i wytłoczenia są całkiem różne. gdyby to pasowało plug&play to sam bym to wsadził(nie takie się dziwy robiło na wsi:D) jeśli miałbym ciąć spawać ingerować w model kratownicy podwozia to gra nie warta świeczki.
Chodzi nam o zapodanie napędu4x4 do zwykłej 155 inne modele nie bardzo nas interesują. Naszym zdaniem zapodanie takiego napedu to jest rzeżba dość poważna z podłogą 155.
Zapodaj nowy temat i wykaż sie wiedzą z checią prześledzę wątek
Jaka tam rzeźba, przerabiamy tunel, wypieprzamy wnękę na zapas i po sprawie:)