Sam sobie możesz kupić kabel i zgrać mapę, a potem wrzucić poprawioną.
http://allegro.pl/chip-tuning-s-mpps...867996958.html
Printable View
Sam sobie możesz kupić kabel i zgrać mapę, a potem wrzucić poprawioną.
http://allegro.pl/chip-tuning-s-mpps...867996958.html
pojadę do kolegi to mi to zrobi. Sam to ja wole nie robić bo popsuje coś na pewno.
Ja mam zaślepione pełną blaszką w miejscu gdzie serwis wstawiał podkładkę(kiedyś była taka akcja serwisowa z egrem)wydaje mi sie, że to to samo miejsce co Twoje. Musze to ustalić wreszcie, bo walczę ostatnio z wahaniem mocy w samochodzie....raz kopci, raz nie, czasami jakby hamował tak ciężko jedzie, czasami płynnie i lekko...dzisiaj jak włączyłem klimę to ledwo ruszyłem ze świateł...miałem ochotę wysiąść i popchać...nie mam dpf,egr jest za to nowe turbo, dwumas, sprzegło full, dwie koncówki wtrysków po wymianie filtrów i oleju...zobacze jeszcze na przepływomierz czy czasami coś z nim nie tak...
A może odłącz przepływke i zobacz czy jedzie normalnie?? Jeśli będzie lepiej to albo coś z nią nie tak albo z egr...
Witam
Po zrobieniu pękniętej głowicy złożeniu wszystkiego do kupy wywaleniu dpf klap egr auto delikatnie poszarpuje przy mocnym przyspieszaniu tak jak by go coś trzymało i puszczało od 2-3 tyś obrotów. Dodam że nie wymieniałem filtra paliwa od zakupu auta i czy ten filtr trzeba odpowietrzać? bo widzę na nim jest jakiś odpowietrznik. auto nie za każdym razem poszarpuje. Czy to może geometria?
Kolego, u mnie też czasem występuje coś takiego, zwłaszcza przy bardzo dynamicznej jeździe - objawia się to tak jakby na ułamek sekundy nie miał w ogóle mocy silnik - tak jakbym lekko uderzył w hamulec podczas przyspieszania. Po krótkiej chwili wszystko wraca do normy. Dodam, że nie za każdym razem owe szarpnięcie ma miejsce. Daj znać czy mówimy o tym samym. Będę śledził ten temat , może znajdziemy jakoś rozwiązanie ;) Pozdrawiam
No widzisz u mnie jest niemal że identycznie jak przekroczy 3 tys obrotów to jedzie. i to zazwyczaj na 4 biegu.
z tego co wszyscy mówią to może być kończące się turbo
- - - Updated - - -
a jak długo masz te objawy?
Auto kupiłem dopiero w kwietniu tego roku a objawy zauważyłem w maju (być może dopiero wtedy się przyzwyczaiłem do samochodu). U mnie sprawa ma miejsce zazwyczaj w momencie kiedy turbina zaczyna ciągnąć (1,8-2k obrotów) na drugim biegu - czytałem, że być może winowajcą jest zmienna geometria turbo ale nie znalazłem żadnych szczegółowych informacji na ten temat.
U mnie mam to samo - jak kolega wyżej obstawiam geometrie turbiny albo układ sterowania turbiną -overboost.
Właśnie dopiero zrobiłem pęknięta głowice 2500 tyś poszło w dupę. I nagle jakieś problemy się pojawiają