Tomasz Seliga- stanowczo odradzam
ASO Twardowki- super fachowcy ?? hmmm zaczynam watpic
Printable View
Tomasz Seliga- stanowczo odradzam
ASO Twardowki- super fachowcy ?? hmmm zaczynam watpic
muszę zrobić podłogę w swojej Alfie - dziury po prawej stronie.
chciałbym zrobić to raz a porządnie - również z zabezpieczeniem całej podłogi.
mógłby ktoś polecić dobrego fachowca z warszawy lub okolic od strony Legionowa?
Ja po długim czasie stwierdzam, że również podzielę się swoją opinią na temat znanego większość serwisu w Lesznowoli. Oddawałem auto dwukrotnie, z terminami nie jest za wesoło, odbieralność telefonów też słaba, ale to nie jest najważniejsze.
Ceny według mnie są dosyć wysokie. Pierwsza wizyta ogólny przegląd auta z wymiana oleju, filtrów, linek ręcznego - wymienione prawie wszystko o co poprosiłem, przegląd auta raczej nie zrobiony.
Przy drugiej wizycie poprosiłem o sprawdzenie turbo bo coś dziwne odgłosy wydawało - nie sprawdzone, o zrobienie tego czego pan Tomek nie zrobił za 1szym razem - nie zrobione, ale najgorsze było to, że skasował mnie 700zł za wymianę całej puchy bezpieczników pod kierownicą (niby to miało być przyczyną mojej padniętej częściowo elektryki), jak poprosiłem aby mi to pokazał to stwierdził, że musiałbym dopłacić 50zł bo musi znowu coś rozbierać, żebym zobaczył.
Dla mnie to była ostatnia wizyta, po przemyśleniu, pogadaniu z fachowcami, uważam że mnie naciągnął na kilka stówek.
Ja osobiście odradzam.
Poszukuję dobrego elektryka samochodowego na terenie Warszawy lub okolic, mam kilka problemów z moją AR159 m.in. z czujnikami parkowania. Czy możecie mi kogoś polecić?
Ja mogę polecić Pawła Mikulca ul. Emaliowa 15. Jak oddawałem tam swoją 166 do zrobienia, właśnie podjechała też do niego 159. Z tego co wiem to sam ma teź 159, więc model jak i jego obsługa jest mu znana :)
Panie Pawle,
Byłem u Pana w sierpniu lub wrześniu 2012 więc faktycznie prawie rok temu, nie pisałem wcześniej bo nie jestem stałym bywalcem Forum, ale postanowiłem, że napiszę, bo inaczej uzna Pan albo Pana pracownicy, że tak można robić i wszystko będzie OK.
Przed Alfą miałem Forda Focusa, prosty sprzęt, jeździłem do mechanika na Wawrze, naprawiał same Focusy i przez telefon potrafił zdiagnozować co jest nie tak z autem, byłem bardzo zadowolony bo człowiek zęby na tym zjadł. No ale faktem jest ile na naszych drogach Focusów a ile Alfa Romeo...
Co zabawne, na forum jest wcześniejszy wpis dotyczący Pana warsztatu o podobnej treści do mojej (że auto miało widocznie większy przebieg przy odbiorze niż przy oddaniu) i w rozmowie powiedział Pan coś o tym, że swoją alfą Pan nie ma okazji pojeździć, bo albo trzeba w niej coś zrobić, albo jeździ żona, albo są auta klientów - co zapamiętałem z uwagi na ten wpis właśnie. (mogłem nieco przekręcić bo to było dawno a nie mam zwyczaju nagrywać rozmówców)
Pana konkurencją nie jestem, co najwyżej niezbyt zadowolonym klientem, który uczciwie (proszę zwrócić uwagę, że do na prawdę zrobionych elementów nie mam zastrzeżeń), stara się opisać wizytę w Pana warsztacie.
Ostatnio byłem w innym serwisie, trochę a może i po prostu drożej, ale obsługa też miła, poszli na rękę z niektórymi cenami a jednak znacznie bliżej. I nie napiszę w jakim bo to by była reklama a nie o to chodzi, bo zobaczymy czy coś się nie sypnie za chwilę.
Do Mińska w każdym razie się więcej nie wybieram, a czy inni się wybiorą - ich wybór.
Pozdrawiam
Paweł
Ciekawe dlaczego nie zwrócił Pan uwagi podczas odbioru auta, lub telefonicznie, lub w inny sposób.
Poza tym, nie za bardzo zdaje pan sobie chyba sprawę z tego, ile czasu trwa zrobienie napisanego przez Pana przebiegu, a gdzie jest przy tym czas na naprawę auta ??? Chyba, że za kolejne kilka miesięcy zmieni Pan zdanie, i napisze, że zrobiliśmy trasę Warszawa - Szczecin nie dotykając do samochodu i może jeszcze nie zatankowaliśmy.
Co do samochodów, to naprawdę proszę nie pisać bajek, ponieważ mam ich co najmniej kilka, i jazda czyimiś autami jest u nas jazdą próbną, a nie bez potrzeby.
Dodam jeszcze, że jesteśmy warsztatem samochodowym a nie ASO, i w takich kryteriach należy to odbierać, a nie porównywać do ASO.
Pisanie takich bzdur na forum publicznym jest po prostu na bardzo wysokim poziomie, pasuje raczej 13-latkowi, i łatwo jest pisać będąc anonimowym o kimś innym, kto już taki anonimowy nie jest.
Pozdrawiam.
Auto Kielak
Zakładowa 5, Wołomin.
Tylko włoskie auta, dla informacji. 166 zna na wylot.
+ oddałem mu swoją 166 na dopełnienie klimy. I powiem szczerze, że zrobił o połowe więcej roboty niż było uzgodnione, jednak cena pozostała ta sama. Czyli.
Osuszacz + Uzupełnienie w pełni czynnika, olej, sprawdzenie elek obiegu klimy + komputer. Cena 200zł.
Szczerze polecam. A sam robię auta i swoją 166 reanimuję własnoręcznie ( Nadarzyńska 5, Kobyłka. )
Do zrobienia kilka rzeczy w kontekście silnika i oprzyrządowania (166 2.4 JTD 136 KM), bo chcę odmienić się w końcu na swoją 3.2 z ojcem ;] :
- regulacja zaworów (płytki) - klekocze, że hej
- dolot z nierdzewki od obudowy filtra/ przepływomierza, aż do samego turbo - jeszcze trochę brakuje mocy
- wyciągnięcie turbo, sprawdzenie, ewentualnie regeneracja - jeszcze trochę brakuje mocy
- sprawdzenie kolektora wydechowego, czy nie ma gdzieś dziur - j.w.
- sprawdzenie sprzęgła oraz koła dwumasowego (przy 1000 obrotów i przyspieszaniu, autko dostaje lekkiej czkawki/ poszarpywania) i ewentualna wymiana
- gdzieś się poci z prawej strony silnika, powyżej termostatu - uszczelnienie tego
- koniecznie sprawdzenie wtrysków - autko sporo pali po mieście, co może również wiązać się z problemami napisanymi powyżej (nieszczelność, turbo itp.)
- klimatyzacja - w jednym miejscu puszcza rurka (przy chłodnicy) i trzeba by ją wymienić, do tego ozonowanie i wymiana czynnika
- no i standard przy okazji - filtry kabiny, oleju, paliwa, powietrza + wymiana oleju silnikowego i może w skrzyni przy okazji
Gdzie się wybrać, żeby nie było marudzenia "a bo to dużo rozbierania", "bo to nie ma sensu" - chodzi mi o zrobienie tego, w końcu jak widać, parę dukatów zostawiłbym mechanikowi.
Darek (Tarczyn), Pablo (Poręby Nowe), Paweł Mikulec (Emaliowa), czy może Robert Soczewka (Kołbiel) - kto na pewno zrobi wszystko powyższe, nie będzie marudził i postawi na jakość, a nie na pośpiech?
Ja,polecam Darka z Tarczyna.Opiekuje się moja Alfą i Cromą .Wszystko tip-top.Nie,odpuszcza z problemami.Na dzień,dzisiejszy,jestem bardzo zadowolony.Czy,to benzyna,czy diesel,zrobi na pewno.Wal śmiało!