Może być, i tak zazwyczaj siedzimy do 22 albo i dłużej jak jest dobra ekipa:)
Printable View
Może być, i tak zazwyczaj siedzimy do 22 albo i dłużej jak jest dobra ekipa:)
W temacie ośmiozaworówek stwierdzono, że da się wyjąć tłok dołem silnika.
Chcę zapytać czy jest taka możliwość w v6
Na marginesie - natryski na denka są też w 2.0 TS 8v. Pozostałe TSy żyją bez tego :)
Jak rozbiorę dół to podrzucę fotki jak to wygląda w 2.0
michu zaraziles mnie :). Andrzej paczuszka doszla mechaniory powiedzieli ze tak niezabardzo moga byc inne stopki korbowodu to wezna moje tloki. pierwsze zdjecie moja " chlodniczka oleju " :) Załącznik 60386Załącznik 60387Załącznik 60388Załącznik 60389Załącznik 60390Załącznik 60391Załącznik 60392Załącznik 60393Załącznik 60394
Michu, jesteś pewny że w 8V tłok wyjdzie dołem?? Z tego co ostatnio widziałem to wg mnie nie przejdzie.
2 tloki moje zakladaja bo niby korbowody ze stopkami to jednosc
Niech dobrze pomierzą luz tłok - tuleja i nie pomieszają tłoków, bo będzie zonk jak u mnie :(
Fajnie że robisz ten silnik :D
Grzybku nie jestem ja o v-ce pisałem w ts-ie nie mam zielonego pojęcia.
- - - Updated - - -
A to przepraszam korbowodów przełożyć nie można??? Weź im tylko podrzuć tego manuala z tulejami, tłokami, i korbowodami co Ci mówiłem bo korbowód wygląda prawie tak samo a jednak wcale nie :D:D i ma znaczenie jak założą, i jak już będą składać to śruby od alternatora niech włożą od strony skrzyni, będzie trochę wystawać na pasek ale jak wrzucą podkładki będzie git, a w przyszłości kur.... nie będziesz rzucał przy wyciąganiu. :):) AAA no i ładną masz tą moją pompę wody ku.... 2tyg następna szła od pana X :D:D:D
- - - Updated - - -
No fajnie że robi chociaż będzie wiedział co ma, i że jak się coś spie.... to jego wina :) a nie piachu z pola z ziemniakami od poprzedniego właściciela.
Ale co mają korbowody do Tłoków? niech założą korbowody z Twojego silnika.
Chciałeś tłoki z tulejami o korbach nie było mowy wysłałem je razem bo nie miałem czasu na rozkręcanie tego. Możesz dać swoje korby na moje tłoki - jaki to problem a stopki też można by dopasować tylko trzeba chcieć
czy po tym remoncie moge zalac syntetyka ( to chyba 5w 40 tak )najtanszego
Lej olej docelowy na jakim będziesz śmigał przez cały czas 5W to trochę za mało tym bardziej że jest teraz lato
Masz na myśli olej po remoncie, ten na docieranie? Na temat jest jak zwykle 100 teorii...pewnie można śmignąć pierwsze 200 km na syntetyku 5w 40, ale na forum ktoś pisał o tym, że istnieje jakiś olej specjalnie do docierania silnika.
Gdyby ten ktoś wskazał jaki to olej, również byłbym zainteresowany :)
Wreszcie znalazłem trochę czasu aby pogrzebać przy Alfie
Andrzej kompresor montujesz że cały przód wyjęty?;)czy z rudą walczysz:o?
Wycinałem przewody klimatyzacji razem ze skrzynką sterującą, wymieniałem czujnik w chłodnicy ogólnie robiłem porządek z elektryką silnika bo mechanik nie dał rady nawet poprawnie pozapinać przewodów WN według kolejności zapłonów
To na kolejny spocik wpadaj potworem!:Pnasz kolega będzie mógł pogadać ze swoim rówieśnikiem:o
Już się nie mogę doczekać aby jej posłuchać:D
a co myslicie o tym http://www.forum.alfaholicy.org/czes...ygodnowki.html
Muszę odświeżyć lakier, jak Waszym zdaniem będzie lepiej wyglądać alfa ze zderzakami:
1. czarna góra i dół zderzaka oraz czarny próg - oryginał
2. czarne tylko góry zderzaków oraz czarny próg
3. czarne tylko doły zderzaków i czarny próg (tego nigdzie nie widziałem?)
4. całe w kolor
IMO opcja nr 3 będzie bdb, sam chcę taką uskutecznić.
no to panowie do roboty...żebym wiedział jak na przyszły sezon swoją zrobić...:)ale ostatnio na youtube oglądałem filmik i alfa 155 była cała żółta ale miała czarne felgi ,gril i spoiler na klapie ...i wyglądało to całkiem nieźle....:)
No właśnie grzybek 3 opcja też wydaje mi się ciekawa, ale nigdzie nie widziałem tak zrobionej 155.
W 164 bardzo dobrze to wygląda. Może ktoś jakąś wizualizację pyknie? bo ja nie potrafię ;)
Góra czarna reszta w kolor nadwozia, nakładki progów też w kolor nadwozia. Moim zdaniem to jest najlepsza opcja
tomi, opcję nr 3 widać bardzo często na innych autach i nie chodzi już o to że akurat 155 takiej nie widziałeś - wg mnie ta opcja pasuje do każdego auta, niezależnie od marki/modelu i mi osobiście najbardziej pasuje z tych wymienionych.
Całość w kolor bez naklejek wygląda kiepsko.
Ja bym zostawił oryginalne malowanie.
A tu świeży nabytek do 155Załącznik 61488
moja v6 ,jest na sprzedaż,do ogarnięcia jest parę rzeczy
Cena??
Jako że ogarnięcie 155PP dobiega końca potrzebuję kupić przednie kierunki z całymi uchwytami do lampy oraz dekielki lamp przednich te na druciane zatrzaski, ktos może ma do sprzedania?
Jaka będzie średnica wydechu przy wylocie z kolektora?
Wydmuchało mi tam uszczelkę i potrzebuje wiedzieć jaką dokupić.
Proponuję najpierw skończyć jedną rzecz a dopiero zająć się drugą...
a u mnie remont powoli zbliza sie ku koncowi Załącznik 63353Załącznik 63354Załącznik 63355Załącznik 63356Załącznik 63357Załącznik 63358Załącznik 63359Załącznik 63360
Bardzo ładna robota Panie Piotrze bardzo ładna:) Jak masz ciąg dalszy na zdjęciach to chętnie popatrzę:) Niech Ci teraz dobrze ten silniczek służy.
co Ty masz zamiar zalac ten silnik Lotosem?