Znajdzie się dół i góra do 156 1.9 115KM?
Printable View
Znajdzie się dół i góra do 156 1.9 115KM?
jasne ze tak.pisz na pw
Rurki odebrane i zamontowane już jakiś czas temu ale po upływie tego czasu powiem że warto, różnica jest odczuwalna podczas jazdy. Każdy kto się zastanawia powinien zainwestować w rury.
Witam zróbcie wykaz w poście do jakich modeli silników już są dostępne te rury? za długi wątek się robi. Poszukać tutaj graniczy z cudem. :)
Od kolegi z oferty alledrogo
156 silnik 1900cm3
wersja silnika 105km rurka gorna
wersja silnika 115km rurka gorna i dolna
wersja silnika 140,150km rurka gorna i dolna
156 silnik 2400cm3
wersja silnika 136km rurka gorna
wersja silnika 150km rurka gorna i dolna
Wersja silnika 175km 20v rurka dolna
147 oraz model GT
wersja silnika 115km rurka gorna i dolna
wersja silnika 140 ,150km rurka gorna i dolna
posiadam tez zestawy do alfa romeo 166
W ofercie pojawila sie rowniez dolna rurka (turbo intercooler) do alfa romeo 156 silnik 105 km
posiadam takze rurke do lancia lybra 1,9 jtd laczaca turbo ic
Hej. Znajdzie się taka rurka dolna do 1.9 JTD 105KM ? Ile za nią, a może w komplecie taniej ? :P
Witam.
Dalo by rade zrobić rurę gorna od przepustnicy do przeplywki dla silnika 3.0 V6 do alfy 166 po FL?jesli tak to jaka cena.
Pozdr
niestety do PB niema nic
hej do v6 dolotu niezmajstrowałbyś?
Witam. Już dość dawno temu zamawiałem rurę do swojej Alfy i sprawuje się rewelacyjnie. Dlatego mam pytanie, czy robisz kolego tylko do Alfy, czy dałoby rade wykonać taki dolot też do Forda Mondeo?
Dzięki za dolocik góra super wypolerowana jutro montaż pozdrowienia . A i super pomysł z tymi ogranicznikami coby się nie ześlizgiwała ze złączek:) ostatnio jak brałem to chyba tego nie było
Znajdzie się komplet rur do Alfy 156FL 2.4 20V? Potrzebuję na wczoraj ponieważ mój górny wąż pękł i nie da się jeździć:/
Hej,
potrzebuję górną rurę do Alfy 156 1.9 JTD 8V 115KM 2001r.
Taką jak na tym zdjęciu:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/05/403.jpg
Jaki koszt takiej rury?
Czy jest ona gięta czy spawana?
Będę musiał kupić również łączniki sylikonowe, więc prosiłbym o podanie średnicy, żebym wiedział co zamówić :)
Pozdro
Grzesiek
Powiem tak dół pasował z górą było trochę problemów rura trochę za krótka i źle wyprofilowana przeszkadzał komputer z którego musiałem wyciąć jedno z mocowań . Inaczej nie dało się tego spasować . Myślę że kolega Misiu to uwzględni . Nie wiem gdzie są komputery w innych wersjach silnikowych ale w moim 2.4 20 V 175 km komputer przeszkadza w montażu , chyba że dostałem przez pomyłkę rury nie do tego modelu . Montaż z problemami trwał około 4 godzin jak już wszystko spasowało to powiem autko nie do poznania .
Pozdrawiam:edziabijekula:
A widzisz ,kolega nie czytal,w 20v wlasnie trzeba pokombinowac z ECU,sadzilem ze napisalem to na PW ale jak widac niestety nie,ale ciesze sie ,ze sie udało
No niestety nie było takiej informacji ale teraz już wszystko gra dzięki i pozdrawiam
Alfa 147 8v 115 km 2005 poprosze o info jakie łączniki silikonowe zakupić do tej rurek chodzi o wymiary.
Misiu a do V-ki coś byś ogarną ???
przepustnica -> przepływka
czy tylko diesle??
Misiu ile za górną rure dolotową do 156 1.9jtd 115km? Taka jak u "Synka" na wyżej wklejonym zdjęciu?
ma ktoś kontakt do kolegi Misia np. nr telefonu? zamówiłem u Niego rurkę do mojej Belli około 2 tyg temu, łączniki i opaski już od dawna czekają na montaż, natomiast kontakt z kolegą urwał się kiedy podałem dane kontaktowe i adres. Pieniążki wpłacone już dawno temu a Alfa pilnie potrzebuje sprawnego dolotu.
501168483 Numer z innego ogłoszenia tego kolegi
dziwne misiek szyko zawsze wysyła do mnie i kolegi szybko dotarła-raze zamawialismy
Misiek, zwolnij skrzynkę bo nie dochodzą PW.
Z tego co wiem to po weekendzie będą wysyłki.
Gorąco polecam Miśka, wzorowy kontakt i pomimo, że w rurach był dość spory brak spasowania, zaproponował małą rekompensatę.
Ja również polecam rura pasowała idealnie a i wysyłka była ekspresowa:)
Tak.przepraszam wszystkich ale ostatnio mam deficyt czasowy.No i są wakacje:)
Mam towar.po wekendzie będę wysyłał.
Potrzebna górna i dolna rura do 147ki 1.9 JTD 140KM, poszło PW, dość pilne bo alfa stoi i czeka :(
166 2.4 20V - wszystko elegancko pasuje, polecam :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=176368&stc=1
Hej. Możesz podesłać ofertę rury do 2.4 20v w 156? Wymienione mam 5 lat temu ale mały lifting nie zaszkodzi:)
Piotr
Wysłałem PM-kę, ale nie wiem, czy dotarła. Jeśli miałbyś dolną rurę (turbo-intercooler) do Alfy JTD 8V 105 KM, to chętnie kupię :).
poszła odpowiedz ale dodam tutaj ze mam dolną do 105 koni
Ja po dłuższym czasie użytkowania muszę stwierdzić że rury tak super dopasowane to jednak nie są.
Mam komplet do AR 147 1.9 JTD, górny dolot niestety wystaje lekko powyżej obrysu maski czyli po zamknięciu maski rura mi się tłucze o matę wyciszającą. Owinąłem ją w tym miejscu ściereczką i teraz jest cisza ale za to cały układ sie tak napręża że czasem mi się rozszczelnia łączenie na intercoolerze i to mimo że zaciski są mocno skręcone. Z dolnego dolotu też mi już parę razy zaciski pospadały z tym, że używam tych szerszych opasek stalowych szer. ok. 1.5cm, gdzieś wyczytałem że lepiej sprawdzają się wąskie zaciski 0.5cm, założone 2 obok siebie i na taki wariant się przerzucę bo już mi się znudziło wchodzenie do kanału co 3 miesiące ;)
Misiu ile za górna rure do 156 1.9jtd 115km.
Dolna rura do GT?
no górnej przydałoby sie konty zmienic albo cos bo tyka maski wyciszenia,a w gt po zamknięciu dotyka cos stalowego w okolicy kolanka i musiałem ogumkowac bo tłukło bez tego jakby panewka w Tsie:))
Misiu a kiedy pojawią się turbo rurki do 159? No chyba że już sprzedajesz a nigdzie nie doczytałem.
witam macie jakis kontakt tel ze sprzedajacym? potrzebuje gorna rure z opaskami?