Hej,
Wydaję mi się że 1100 to wygórowana cena w granicach 1200 złotych można znaleźć ogarniętych tapicerów, którzy obszyją w tej cenie fotele i kanapę.
Printable View
Hej,
Wydaję mi się że 1100 to wygórowana cena w granicach 1200 złotych można znaleźć ogarniętych tapicerów, którzy obszyją w tej cenie fotele i kanapę.
Za obszycie jednego fotela krzyknął mi gość ok 1000 zł;) ale sprawdzony, polecany. Nie szukałem już dalej ;) skutecznie mnie na tym etapie remontu wyleczyli.
chyba skajem :)
Skórą:) ale środek fotela miał zostać stary- taki mam wzór ze mi sie podoba.
mam dwa komplety skór do 155 , ostatnio byłem u gościa co zajmuje sie renowacją .
Gość powiedział mi tak , komplet na fabryke , tylko ze z logo haftowanym a nie tłoczonym to 5 tys zł . Gość zna sie na rzeczy , dobiera skóre tak aby była dobra faktóra itd. i renowacja polega na tym ze wszystko robi na nowo .
Obecnie robi mi na fabryke fotele przednie , bo tylna kanapa jest ok .
A najlepsze jest to , co mi powiedział odnośnie zabezpieczania skóry i dbaniem o nią smarować wiecie czym ? Olejem przekładniowym ale takim bladym ( cos typu Omala 100 ) , wysmarował mi fotele przednie , mówie ze upierdzielę sie jak wsiądę , po 15 minutach wsiadłem a byłem w białej koszuli , skóra wchłonęła , nic sie nie ubrudziłem a świeci sie jak nowa :)
Jestem na etapie ratowania 145 jtd ze stanu wizualnego krytycznego, między innymi fotele skórzane, które są poprzecierane i popękane, wrzucę foty jak już wszystko ogarnę i podam koszta wymiany skóry.
Twierdzisz , że gość sie nie zna ?
Patrząc na najlepszych specjalistów w dziedzinie czyszczenia i zabezpieczania tapicerek skórzanych widzimy ze korzystają oni z produktów odmiennych niż olej przekładniowy - myla sie?
Zestaw naprawdę dobrej jakości środków do zabezpieczenia skór to wydatek rzędu 100-150zl + 50-100zl za szczotki czy szmatki... Biorąc pod uwagę ze oryginalne skory do 155 to produkt rzadki a cena za obszycie skóra jest spora to czy warto oszczędzać w taki sposób?
Zamiast oleju napędowego mozna łac opal - słyszałem ze diesel na tym idzie jak zły...
EOT