Weź #3.
Printable View
Weź #3.
Jak Artih mówi, Duragloss Pre-Cleaner #652. A jak chcesz bez substancji ściernych to Squeaky Clean. Oba są dostępne także w testerach.
jestem laikiem w tym temacie ale czytając właściwości tych 3 clenerow to sa one takie same
dziwne ze jeden producent produkuje 3 prawie identyczne produty
o Squeaky Clean czytałem ale on wlasnie nie ma tych wlasciwosci ściernych a wiecie lakier ma juz 10 lat i posiada pewne niedoskonalosci dlatego skupilem sie na tych produktach ktore maja te wlasciwości ścierne
Skąd informacja, że są takie same? Każdy jest inny :)
Duragloss #601 - to jest cleaner bez substancji ściernych. Służy także jako podkład, zwiększając trwałość wosku; efekt końcowy także będzie lepszy. Łączy się z sealantami Duragloss. Pod FK1000P się nie nadaje, więc to także nie byłby dobry wybór w Twoim przypadku. Powinno się go stosować wyłącznie z sealantami Duragloss lub innymi na bazie polyamino-sylicones (np. Zaino).
Duragloss #652 - to cleaner z substancjami ściernymi. Nadaje się pod każdy wosk, ponieważ nie pozostawia po sobie olejków, które mogłyby wpłynąć na skrócenie trwałości. Ma bardzo dobre właściwości oczyszczające lakier. Świetny cleaner.
Duragloss #671 - to cleaner z delikatnymi substancjami ściernymi oraz posiada właściwości maskujące, ale nie wpływają one na skrócenie trwałości wosku, ponieważ nie są to typowe wypełniacze. Bardzo dobrze oczyszcza lakier. W dodatku pozostawia zabezpieczenie na lakierze. W mojej ocenie świetny produkt, jeden z moich ulubionych. Pozostawia naprawdę super efekt końcowy.
Skoro lakier ma 10 lat i posiada niedoskonałości, to zastanów się nad Duragloss Surface Renewer #561 (tester kosztuje 20,90zł, więc nie majątek). Cleanerem nie pozbędziesz się niedoskonałości, ponieważ substancje ścierne w nich zawarte są zbyt delikatne.
A ja polece ci : Finish kare #215 one step cleaner & sealant.
Używałem teraz, i spisał się bardzo dobrze. No i uzywasz cleanera tej samej marki co wosku, ja na niego polozylem fk1000. :)
Czyli położyłeś wosk na AIO ... trwałość na pewno nie będzie taka jak cleaner+wosk.
wiesz nie chce sie wymądrzać ale ten produkt Finish kare #215 one step cleaner & sealant to produkt All in One
a ja mam wosk czyli nie potrzebuje produktu ktory zastepuje wosk i jest ceanerem w jednym
sorry jesli jakąś głupote teraz walnąłem bo tak jak powiedzialem jestem laikiem
no chyba ze po zastosowniu produktu all in one i na to jeszcze wosku efekt koncowy jest dwa razy lepszy ?
Panowie mam całą butelkę takiego o to produktu: http://www.autokosmetyki.pl/formula-...facturers_id=3
jest sens smalcowac tym alfe?
Arthi poleca DURAGLOSS PREcleaner
a Wax Paradise DURAGLOSS SWIRL MARK REMOVER i to co Arthi
wiec wezme ten ktory tanszy :)
tak studiuje ten temat i okazuje sie ze potrzebuje jeszcze QD taki bedzie ok?
SONAX EXTREME BRILLIANT SHINE DETAILER
Ja używałem AIO Tripple + wosk FK1000 i efekt był świetny na srebrnym lakierze. Teraz czekam na ładne pogody i wolny dzień żeby przetestować ten sam zestaw na czarnym lakierze :)