przy 19 330 juz malo wyglada ...
Printable View
przy 19 330 juz malo wyglada ...
A co dopiero przy 20-tu.. BTW -czy są jakieś większe niż 330 w 159? Miałem w planach swap Brembo, ale finanse pochłonął dwumas
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
fabrycznych ni ma ...
ale sie da ...
:cool:
pytanie - jaki zestaw zima?
zeby zabral cos w okolice 370-90
Myślę, że na zimę zostawię sobie te 19-ki http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/07/139.jpg
blee
Wiem,wiem.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Wczoraj szybki prysznic na bezdotykowej, a dziś mycie szyb i spryskanie woskiem w sprayu, żeby się ładnie świeciła :D
Znajomy mechanik mi przywiózł dzisiaj alfę z naprawy. Wymienił dwa dolne wahacze przednie na magneti, tylne łączniki stabilizatora, pospawał pęknięcie w kolektorze wydechowym( na zimnym przez moment lekko coś tykało, jak się zagrzała to nie), wyczyścił wtyczki do przepustnicy i podobno miałem trochę oleju w gnieździe trzeciej świecy.
I nawet nie miałem się przyjemności autem przejechać bo przed domem padł akumulator na amen. Był już słaby ale coś w nim chyba klękło bo teraz gleba totalna. I to jeszcze przy niedzieli. Nigdzie w Cieszynie nie udało mi się nowego dzisiaj kupić. Zamówiłem więc nowy w necie. Powinien we wtorek być.
Kolega okleił mi cały tył super czarna folia, wygląda Alfina o wiele lepiej ;-) http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/07/145.jpg
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
dzis zmiana lamp tylnych na przyciemnione i zalozyłem koncowke tlumika ULTER :D
Zatankowałem do pełna i przejechałem na tym 1150km
Czy to możliwe żebym cię widział w niedzielę na Słowacji lub w Polsce blisko granicy? Jechałem z kolegą na motorach do Zakopca i mi dwa razy taka Alfa mignęła (siwa, na rejestracji KTT, z dupnym spojlerem :D )
Żeby nie było OT:
mycie przy użyciu środka apc, odtłuszczanie zmywaczem silikonowym, glinkowanie, odtłuszczanie zmywaczem silikonowym, wosk Fusso 12m, odtłuszczanie szyb z zewnątrz i wewnątrz + RainX.
Przeczyszony EGR nie było z nim źle, ale nie domykał się 2mm teraz się domyka i ??? autko ma lepszego kopa od dołu :-)
Zamontowana nowa metalowa rura dolatowa zamiast gumowej.
Co prawda nie dziś, a wczoraj. Bella dostała naklejki z włoską flagą, a potem woskowanie lakieru.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=172666&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=172667&stc=1
A ja dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy i wyczyściłem panel sterowania szybami i lusterkami bo strasznie się lepił... W przyszłości może pomaluje obydwa.
Zacząłem dziś przeprawy z wymianą tłumika końcowego i rury od środkowego. Końcowy z rury jakoś zszedł (chociaż był jak przyspawany, trzeba było wszystko wyginać), ale przy próbie odkręcenia rury od środkowego niestety śruby się pourywały. A są to na tyle twarde śruby, że nie idzie ich ani wybić ani rozwiercić. Próbowałem też grzać palnikiem, ale i tak nie poszły. W głowie już jest nowy pomysł, więc jutro może uda się to złożyć i z wydechu do zrobienia zostanie tylko coś z katalizatorem (pewnie przelot).
Oprócz tego wykręcone i przejrzane świece - wszystkie 8 kwalifikuje się do wymiany, więc jutro zakupy i będą założone nowe ;)
[QUOTE=Bebok;1664173]Czy to możliwe żebym cię widział w niedzielę na Słowacji lub w Polsce blisko granicy? Jechałem z kolegą na motorach do Zakopca i mi dwa razy taka Alfa mignęła (siwa, na rejestracji KTT, z dupnym spojlerem :D )
całkiem mozliwe :D duzo jezdzilem w niedziele :D pozdro kolego :)
Nowe łożysko w sprężarce klimy ponieważ stare prawie już stanęło, nowy pasek wielorowkowy.
Ja wymieniłem nie dzisiaj ale w weekend reflektory przednie (bo już były tragiczne). W najbliższy weekend w planach jest założenie nakładek na pedały i jakieś polerowanie, albo malowanie zacisków:)
Alfa przejechala 3,5tys km.dowiozla mnie na wakacje i sie rozdupczyla...pierwszego dnia kolo pasowe na wale ha a teraz czujnik polozenia walkow rozrzadu. Ciekawe co jeszcze bedzie jak ja naprawia ha. Najorsze ze nic odrazu nie robia tylko maniana hahah masakra...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Czujnik polozenia walkow wymieniony a auto dalej nie odpala.moze wruce samolotem?hahahha
Bo czujnik walka a walu to 2 rozne rzeczy.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Wymiana żarówek postojowych z przodu:D
Dobry wymienili bo bledu nie ma juz ale teraz nie mozna auta odpalic. Komp pokazuje Ze kluczyk nie dziala haha .jak zamkne auto i otworze to odpali a jak jeszcze raz sprobuje odp to nie darady. I jakies buczenie od strony rozrzadu wystepuje oraz dymi na czarno. W poniedzialek zabieram chyba auto do aso.mam nadzieje ze oni cos zdzialaja...
Wymienione klocki przód.
Teraz zejdzie trochę czasu zanim przyzwyczaję się do dużo miększego pedału hamulca ;)
Alfa po wielu podejściach dostała nową przednią szybę, teraz jest tak jakby jej tam nie było :), łączniki staba przód i górny prawy wahacz, obie rzeczy Delphi
W tygodniu wpadnie nowy tłumik środkowy więc temat wydechu zamykam na dobre. O wymianie oleju, filtrów nie piszę bo nie wypada ;)
Zatankowana do pełna.
bella dziś dostała nowe buty (Nexen N' Fera SU1 215/45 R17) i prostowanie felg :) a jeszcze wcześniej górne wahacze TRW, tylne gumki wahacza dolnego i gumy na stabilizator :) pod koniec tygodnia malowanie scudetto i nerek plastidipem na czarno no i końcówka wydechu do wspawania :)
a moja dostała carbonik ;D
Nowy rozrząd, usunięte klapy i wyczyszczony kolektor oraz założony moduł drl
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Bella dostała nowe łączniki stabilizatora przód bo już jeden lekko było słychać ;)
Wydalem 500e na naprawe a bella jezdzi nadal na lawecie
Wymiana kompletnego rozrządu, paska wielorowkowego, usunieciu klapek z kolektora (najbrudniejsza robota w życiu), oraz koła pompy cr było pekniete. Teraz jest spokój duszy :)
moja belcia dostała nowe lampy czarne DEPO :) nowy wiatrak chłodnicy i kompresor klimy i odgrzybiona i nabita klima :D
myslalem nad ledami ale jednak to nie to co org :)
Walić te ledy chamskie. Lepiej tak, wygląda jak ori lampa, tyle że zrobiona na czarno. Tak pasuje do srebra ;)