Nawet z tymi założeniami, Business w normalnej konfiguracji wychodził SPORO taniej.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Printable View
Nawet z tymi założeniami, Business w normalnej konfiguracji wychodził SPORO taniej.
Brać wg Was Giulia Veloce 2.0 280 km Q4 2021 bez przebiegu za 188 tys? Wydaje mi się, że będzie tylko drożej
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
Masz rację, tak było - przynajmniej tak mówili sprzedawcy w 2019. W 2020 już coś koło 5%, max 10% na Business dało się wynegocjować. Mam nadzieję, że sprzedawcy teraz nie będą mówić, że w obecnym cenniku wersja Super zawiera rabat. I nie będą przekonywać, że te 186tys to taka "Super" okazja - lecz będą sypać konkretnymi rabatami - bo nic nie sprzedadzą (poza niewielkim odsetkiem entuzjastów marki). Tak w ogóle to mnie osobiście nie przekonuje taki model sprzedaży, że auto startuje od 186tys, a sprzedają je za np. 150tys. Mnie - nieprzyzwyczajonego do targowania się (wcześniej mazda) - te ceny wyjściowe początkowo wystraszyły.
Też się z tym zgadzam. Traktowanie cennika jako jakiejś pozycji wyjściowej do negocjacji mnie denerwuje... A potem kupuję Peżo za 90 tys. zamiast 110 tys. i Alfę "już z rabatem" za 144 zamiast 153. Giuliettę wcześniej kupowałem za 77 vs 93 chyba... Nie prościej dać od razu normalne ceny?
Ja kupiłem wersję Ti za 172 tys w Visconti Green. Cena katalogowa była ok 203 tys, diler wystawił za 183. Do tego wynegocjowałem opont zimowe. Wydaje mi się, że to ok - zwłaszcza jak wczoraj zobaczyłem, że już 200 konnej Alfy z drewnem i skóra nie ma...
Tak, wersja 200 koni. Jak dla mnie mocy ma aż nadto ale co kto lubi :). Najpierw zobaczyłem niebieski Veloce z rwd i myślałem, że będę żałował. Ale mam wrażenie, że fotele Ti ma wygodniejsze i ta skóra na desce plus drewno... ale to kwestia gustu.
Teraz cena Ti zabija...