Nie chcÄ™ dlatego proszÄ™ o jakieÅ› sugestie w tej sprawie í ¾í´
Printable View
Nie chcÄ™ dlatego proszÄ™ o jakieÅ› sugestie w tej sprawie í ¾í´
Musisz doliczyć VAT 23% i cło (jeśli jest przewidziane na ten produkt, rzędu 3-7%). Ale większość Chinoli i tak zaniża na fakturach eksportowych ceny produktów.
To w kwestii importu, co do "wiochy" siÄ™ nie wypowiadam.
A Ty masz do swojej Giulii coś dodane, bo widzę, że też masz BASE ?
Nie, rozważałem spoiler oryginalny w kolorze nadwozia, ale dałem sobie spokój... W salonie dopłaciłem do podwójnego wydechu (pojedynczy to zbrodnia), dołożyłem sobie akcesoryjne aluminiowe pedały i tak jest dobrze :). Stylistów Alfy zazwyczaj nie trzeba poprawiać.
Tak, ale dyfuzor muszę dokupić , bo razi mnie jedna rura + spoiler. Jest chyba opcja kupienia od Helveti dyfuzora ala QV, ale to będzie chyba przesada. Chociaż 4 wydechy na pewno zaje... będą wyglądać na Giulii.
Wersji 200 KM nie ma co przesadnie zbroić w groźne piórka, bo mocniejsza Octavia może ją objechać... Jeśli masz jedną rurę, to ja bym wolał zamontować zwykłą dokładkę z Giulii, a kasę wsadzić w jakiś fajny tłumik końcowy. Ja tak miałem w Giulietcie i wymieniłem dokładkę na zwykłą podwójną, ale dokupiłem Supersprinta i nawet fajnie to mruczało.
Dziękuję za sugestię. Oczywiście nie ma co zbroić ponad miarę, ale jeśli podkręcenie do 280-300 z czasem nie wystarczy to może będzie trzeba dozbrajać do mocniejszego silnika.
Dzięki za głos rozsądku, bo jak na szybko/na już coś się robi to nie myślę. Dlatego wolę podpytać zawsze ktoś na chłodno spojrzy na głupie moje pomysły.
Po podkręceniu do 300 KM będziesz szybszy niż 95% samochodów na drodze - wtedy to trochę inna rozmowa :).