Zgłoszę a owszem. Niech szukają "robaka". Mam tylko nadzieję że jego usunięcie nie będzie wymagało rozprucia połowy kokpitu ;)
Printable View
Zgłoszę a owszem. Niech szukają "robaka". Mam tylko nadzieję że jego usunięcie nie będzie wymagało rozprucia połowy kokpitu ;)
Hałas rozrządu przy zimnym starcie. Problem zlokalizowany, to nie rozrząd tylko zawór wastegate. Przy zimnym rozruchu zawór otwiera się w celu ochrony turbiny ( suchy start) Następnie w miarę wypełnienia kanałów olejowych, zawór zamyka się. Czyli, ten typ tak ma. Odstająca klapka wlewu paliwa, wymieniona na nową, ale wygląda jak by miała zaraz odpaść. Różnica wyświetlania poziomu oleju- Należy korzystać ze wskaźnika głównego , pomiędzy zegarami. Wyświetlacz na connect jest orientacyjny. Zużycie paliwa w mieście, nocą, przy prędkości 40-50 km/h 8li/100 w dzień 10,8 li/h. Stuki z tylnego zawieszenia i brzęczenie w drzwiach nie występuje podczas diagnostyki. Czyli temat do ponownego reklamowania, ale poczekam trochę żeby można było zaprezentować na serwisie. Brak informacja o korkach w PL - zrzucają na TomToma. Problem z komunikacją Bluetooth wyszedł przy odbiorze auta, zrobili zgorszenie do producenta.
Tyle z moich usterek.
Walczę z fotelem kierowcy w veloce, miażdżącym nogi dziecka w foteliku. Jestem ciekaw efektów.
FCA BB.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/190.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
pochwal się, też jestem ciekaw efektów. Trzeba ich męczyć, może AR da jakiś update softwareu który problem rozwiązuje (np ustawienie w menu)
Na to liczę[emoji4] i że inni zbawieni postawią mi pomnik[emoji6]
Zabijam czas oczekiwania i wbiłem swoje dupsko w fotelik 4C. Przypomniał mi się mój dawny smart roadster barabus... chyba mam już za stare gnaty na takiego spartana.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/195.jpg
Bluetooth naprawiony po aktualizacji. Zostaje kwestia stuku w tylnym prawym zawieszeniu, zawieszanie się systemu zamykania i otwierania, i info o korkach.
Czy zawieszenie jest elementem objętym gwarancją?
Jak zgłosisz po pięciu miesiącach i sześciu tysiącach kilometrów to niem ma dyskusji, jest tylko przeciąganie wykonania naprawy. Jak już uda się serwisowi przedłużyć wykonanie swojego obowiązku , zrzucą winę na eksploatacje .
Też mi się wydaje, że od 10000 coś stuka na nierównościach w prawym tyle. dzwięk bardzo podobny do wywalonego łącznika stabilizatora albo sworznia wahacza. Ale tak sobie tłmaczyłem, że to moje urojenia i w nowym aucie po 10tys może coś klękać w zawieszeniu.