Spróbuj zmienć " latency timer (msec) na 1 w zaawansowanych opcjach portu COM. U mnie pomogło.
Printable View
Spróbuj zmienć " latency timer (msec) na 1 w zaawansowanych opcjach portu COM. U mnie pomogło.
mam przerobiony kabelek, lacze sie z airbagiem i silnikiem ale nie moge polaczyc sie z ABS ;/ moze ktos mi podpowie jaka opcje wybrac w programie?moja alfa to 156 jtd 105koni 98 rok z gory dzieki za podpowiedzi
Chudy, nie ma szans - siadł mi ABS walczę z nim już 2 miesiące. Jak do tej pory zero nadziei. Mamy wersje 5,3 ABSu i nic się z nim nie łączy (nic taniego).
Skąd można pobrac najnowszą wersje tego programu?
Witam
Może ktoś o większej wiedzy zerknąć na wykres?
Na 2-biegu pełny gaz i do odcięcia, na 3-biegu pełen gaz ale przed odcięciem droga mi się skończyła :)
Wydaje mi się, że z ciśnieniem doładowania coś nie tak, ale może się mylę...
Kolejna sprawa, mam zaślepiony egr, a nonstop wywala mi błąd p0404.
Auto to 156 2.4 100kw
Załącznik 9607
- ABS wersja 5.3 ładnie działa z examinerem, x431, oraz z kwp71diag.
- alfadiag nie obsługuje tej wersji, dopiero działa z wersja 5.7 ABS.
Pytanie do tych co połączyli się z ecu auta:
1. czy podczas połączenia lepiej miec podłączony zasilacz do laptopa?
2. Jak zainstalowac ten kabel Vag kkl, gdy nie mam płyty ze sterownikami?
3. czy oprócz programy microsoft netfromework 3.5 trzeba miec jeszcze jakies inne programy, aby odpalic ten program?
laptop mam nowy.
1. obojętne byle by Ci wystarczyło baterii
2. Np. Vista sama sobie ściąga z neta
3.Cytat:
Wymagania:
- Każdy sprzęt z systemem Windows XP, Windows Vista, Windows 7
- Microsoft. NET Framework w wersji 2.0. Darmowy, dostępny www.microsoft.com.
- K-kabel połączeniowy line podłączonego do portu USB / PCMCIA / na płycie port szeregowy
- Procesor 1.5GHz i lepiej wymagane
Melduje, że udało mi sie połączyc z autem! Super sprawa. Sterowniki znalazłem. Zainstalowałem wszystko zgodnie z poleceniami na płycie. Zmieniłem latency na 1, port com na 2 i działa.
Teraz pare wyników : przebieg na liczniku to jakos 134850km, a na odometr 136120km wiec cyba raczej nie krecony?
Miałem jednego błęda związanego z EGR - P0404, czy ten błąd mógł wystąpic po czyszczeniu egr? Wykasowałem ten błąd.
Można wykonac test urządzeń i jakis wykres, posprawdzałem sobie wszystko - jeszcze jak by to było po polsku to było by super.
Próbowałem się wczesniej połączyc komputerem, ale nie poszło.
Specyfikacja laptopa Toshiba L500 z prockiem Inter dual core T4300 2,1GHz z 4Gb ramu, win XP, program net fromework 3.5 i działa:)
Teraz mam pytanko czy tym programem połącze sie z 156 1.6TS z 99r. ?