Pan Sławek to prawdziwy pasjonat włoskiej motoryzacji :)
Printable View
Oj tak. Nawet na tym forum jest mało osób mających wiedzę choćby porównywalną z Jego
Panowie, poleci ktoś zaufany i nieżerujący na kasie warsztat, do wymiany zestawu sprzęgła (z wysprzęglikiem) i dwumasu w Krakowie? Alfa 159 1.9 JTD. Mechanik, do którego dotychczas jeździłem twierdzi, że to dwa dni roboty i krzyczy min. 600 zł, to samo inne warsztaty, do których dzwonię (w tym te wymieniane najczęściej: min. 600-700 zł). Chyba, że kwota za usługę, którą podają jest ok?
Wolałbym nieeksperymentować i nie losować mechanika w google.
Dzięki za support i pozdrawiam
W autka.pl w mojej 159 2.4 ostatnio za demontaż i montaż dwumasu , tarczy , docisku i wysprzęglika wzięli mi 500 zł plus 100 zł za ustawienie zbieżności po tej wymianie. W sumie 600 zł za wszystko to nie jest jakaś wielka kwota jak na to co zrobili :)
Mój kolega ma serwis w Krakowie na ul Danalówka, LUK Serwis. Jest on zaufaną dla mnie osobą, wiem że nie odwali lipy i przykłada się do roboty, a jak wyjdzie jakaś nieprzewidziana sytuacja w trakcie roboty, to zanim zacznie robić to 2 razy przemyśli sprawę żeby było dobrze. Plusem jest też to, że w trakcie pracy zadzwoni i powie co jest nie tak, że coś trzeba dodatkowo kupić itd a nie że przyjedziesz po odbiór auta i z 500 zł zrobiło się 1000 a Ty o niczym nie wiesz... Chcesz, zadzwoń, zapytaj, powiedz że jesteś od Marka z alfaholików :)
Jaki w Tarnowie warsztat polecacie ? Chodzi o sprawdzenie auta przed zakupem
Czy ktoś wie w jakim z warsztatów w Krakowie ogarniają temat : regeneracja multiair?
Tak żeby można zlecić naprawę/regenerację modułu multiair w Alfie Giuletta 1.4 170 KM?
Super. Dzięki za odzew.
Alfa zostanie przywieziona do Polski, prawdopodobnie w tym tygodniu. Zostaje kwestia dogadania szczegółów.