A słyszal ktos o firmie Well Done,produkującej zestawy ksenonowe ,są również na allegro,nie najtaniej bo i 799zł ,czy to coś warte czy chińszczyzna?
Printable View
A słyszal ktos o firmie Well Done,produkującej zestawy ksenonowe ,są również na allegro,nie najtaniej bo i 799zł ,czy to coś warte czy chińszczyzna?
Witam,
Ja założyłem zestaw za 300 PLN, 6000K, różnica w świeceniu jest duża, zasięg się nie zmienił tylko wyostrzył.
Zaletą następną jest że oczy się nie męczą - w Rumunii w nocy wolałem jechać na samych "krótkich" niż na drogowych(w porównaniu z xenonem są żółte) - moje oczy nie piekły mnie ani nie łzawiły.
Poza tym xenon nie ginie tak łatwo na mokrym, widać gdzie światła świecą.
Ale co tam będę gadał - respekt jest na drodze i już!!! :twisted:
Pozdrawiam
ja wymieniam całe świecenie przednie:
- nowe lampy DEPO BLACK
- Xenon HID H7 6000k
- Osram Night Breaker H1
- Philips bluevision T6W
zasadnicze pytanie które mnie nurtuje a na forum nikt na 100% nie jest w stanie odpowiedzieć na nie to to czy palnik xenonowy H7 wejdzie bez problemu do tych lamp - czy osłona żarnika ( kapturek ) nie bedzie przeszkadzała bo spotkałem się z taka sytuacją - na forum ktoś opisywał że musiał podkładki stosować :(
Właśnie jestem po przegladzie ;)
Pan powiedział cytuje " O ksenony sobie doje** ale na drogowe to już zarówki" ;) Przeszła bez najmniejszego ale :P
Dwa dni temu założyłem do swojej alfy zestaw HiD H7 6000K. Wystarczy zrobić małą dziurkę w tej plastikowej osłonie co zakrywa dojście do lamp i nie ma żadnego problemu z zamontowaniem H7. Jest to o tyle fajne, że zawsze można wrócić do zwykłych żarówek. A co do ksenonków to święcą super. Zupełnie inna jakość oświetlenia drogi. Polecam każdemu. I nie warto pakować się w 8000K. 6000K super wygląda, nie rzuca się bardzo w oczy, a świeci już takim fajnym bialym światłem.
Witam nada się taki DIT do mojej belli: http://moto.allegro.pl/item447741569...uning_hid.html czy lepiej wybrać coś droższego i niby lepszego?
Jest dobry mam go :)
Wszyscy co zakładają HID-y powinni mieć przynajmniej soczewki, bo jak się je założy na wolne pola nie przystosowane do xenonów, to nie dość że wygląda kijowo, to jeszcze oślepiają i stwarzają zagrożenie, więc pomyślcie o innych użytkownikach dróg.
Z gory dziękuje
pzdr
Testowałem swoje lampy. Ojciec jechał przede mną - nic nie oślepiają. Z przeciwka też nie oślepiają. Pytałem na cb chyba już z 10 osób w sumie - nikt nie narzeka. Więc da się ustawić to tak, żeby bylo dobrze.
ooo i o to chodziło !!!!!!!Cytat:
Napisał lukasz33155
czyli nie warto przepłacac i brac za 300 lub wiecej niby 1 gatunek ?????
w takim razie ja zdecyduje się na takie - w poniedziałek kupuje :)