Kluczem jest tutaj płyta nie prędkość nagrywania. Potwierdzam że najlepiej działa na Verbatimach. Prędkość nagrywania nie ma znaczenia, przynajmniej u mnie.
Jak ktoś chce mapy pisać na priv, mam je na FTP z łączem 300 mbit
Printable View
Kluczem jest tutaj płyta nie prędkość nagrywania. Potwierdzam że najlepiej działa na Verbatimach. Prędkość nagrywania nie ma znaczenia, przynajmniej u mnie.
Jak ktoś chce mapy pisać na priv, mam je na FTP z łączem 300 mbit
Nieprawda. To zawsze chodzi o predkosc i w przypadku czegokolwiek co nie jest pc polecam wypalanie przy najniższej. Dlaczego mnie czyta każda płytę cd z mapami pod warunkiem ze jest nagrana wolno ? Tak jest zawsze. Tego typu urządzenia nie maja laserów klasy nagrywarki komputerowej bo ich nie potrzebują. Także płyta dowolna, nagrywana przy najmniejszej prędkości i będzie działać.
U mnie jakoś nie działają z mapami inne płyty niż Verbatim. Natomiast na nich moge nagrywać z maksymalną prędkością i wszystko działa. Podobnie ma sie z płytami z MP3. Verbatim jest najpewniejszy. Wydaje mi sie że to kwestia koloru płyty
A mnie się wydaje, że to kwestia szczęścia.
Nagrywam na różnych, zazwyczaj najtańszych jakie znajdę w markecie płytach na różnej prędkości i różnymi programami i wszystko działa. Tak więc naprawdę nie ma zasady.
Cześć,
Czy w okolicach Warszawy (najchętniej Wawer/ Rembertów) jest ktoś, kto pomógłby mi ogarnąć temat nowych map do nawigacji dla Alfy 159 '08?
Sam nie czuję się w tym pewnie i wolałbym skorzystać z usług jakiegoś wyjadacza - ( oczywiście niekoniecznie za darmo) :P
A w sumie jak to w praktyce działa jeżeli planuje trasę z Polski przez Niemcy do Danii to wychodzą 3 płyty... To komp podczas planowania trasy będzie kazał wsadzać płytki by się trasa zbuforowała ? A co jeżeli zboczę z trasy to rozumiem że bez płytki już nie przeliczy nowej ?
Jak przez przypadek nagrałem płytę z mapą Niemiec, zamiast polski, to były na mapie naniesione główne drogi także w Polsce, więc mogę się domyślać, że główne drogi Europy są naniesione na każdą z map.
ale po wyjęciu płyty gdy zbuforuje trasę - jak zboczymy z wyznaczonej drogi nie przeliczy jej ponownie prawda ?