Mam akurat takie Conti, jeździłem tez na Fuldach. Bridge'a nie znam. Bierz Conti - na mokrym miazdza fulde, są tez cichsze. Co do trwałości nie wypowiem sie bo moje auto nie szanuje opon. A może to ja....?
Bierz Conti.
Printable View
Mam akurat takie Conti, jeździłem tez na Fuldach. Bridge'a nie znam. Bierz Conti - na mokrym miazdza fulde, są tez cichsze. Co do trwałości nie wypowiem sie bo moje auto nie szanuje opon. A może to ja....?
Bierz Conti.
Wybór między Conti, a Bridgestonem. Jak nie wybierzesz będziesz zadowolony.
Doradźcie mi, jakie letnie wybrać tak do mniej więcej w kwocie 400-500zł szt. Rozmiar 17/45/225 styl jazdy bardziej agresywny, tzn lubie pokręcić silnik troche wyżej
p zero
a 205/50R17 podejda do alfy 147 na standardowym zawieszeniu?
a co sądzicie o oponach Barum Bravuris 2 ?
Miałem w poprzednim samochodzie jak dla mnie średnie trochę mi się ślizgały na mokrym
a jak z halasem? ciche sa czy raczej z tych glosniejszych?
witam.
i na mnie powoli przychodzi czas...oczywiście chodzi o zmianę gum na letnie. choć zima jeszcze nie odpuszcza, to za ok.2-3 tyg. trzeba będzie zmienic na coś lżejszego. na początku był pomysł, aby dojeździc przez lato zimówki, ale jednak znalazły się środki na budżetowe oponki.mam zamiar wydać max 1400zł z założeniem. na razie mam 3 propozycje:
1.barum bravuris 2-1240zł/kpl
2.viking protech II-1249zł/kpl
3.falken ze914-1356zł/kpl
dopiszę tylko, że chodzi o rozmiar 215/45/17 autko AR147 JTD 150CV , jazda 90% małe miasto, bez szaleństw, bez niemieckich autostrad.
jakie są wasze typy,komentarze,porady?
p.s.myślałem też o tworach koreańskich,tajwańskich,indonezyjskich i chińskich, ale chyba nie mają najlepszej opinii? a może jest jak z alfą-kto nie miał, twierdzi,że podobno się psują....