Dwumas stuki przy gaszeniu
Witam, czytając posty na forum myślałem, że mam pecha przy wymianie kompletnego koła dwumasowego oraz sprzęgła i wysprzęglika. Posiadam AR 159 SW 2007 r. 120km (obecnie 140 km i 350 nm), zaczeło ślizgać się sprzęgło, zrobiłem wymianę, po 300 km wibracje itp., do mechanika..... koło dwumasowe do wymiany, kupiłem drugie(oczywiście takie jak w oryginale z VALEO), po przejechaniu 2500 km, objawy podobne, do mechanika........koło dwumasowe do wymiany( złożyłem reklamacje czekam na odpowiedź), w chwili obecnej nauczony doświadczeniem zakupiłem oryginał w ASO notabene 300 zł taniej niż w hurtowni motoryzacyjnej. Przejechałem 100 km, drgań brak, jednak przy gaszeniu bez wciśniętego sprzęgła słychać stuki, gdy gaszę auto z wciśniętym sprzęgłem stuków nie ma( mechanik nie wierzy w to co słyszy), jak kupowałem w ASO dwumas, po przedstawieniu historii ASO wspomniał, że przyczyna może leżeć po stronie wałka, ponoć wybija dwumas. Z tymi nowościami z powrotem do mechanika, awarię wałka wykluczył, bo auto cyka jak zegarek. Dajcie znać czy te objawy bez szarpania to norma?