-
Podłączyłem u siebie ICS pod DVD i niestety nie działa. Obraz biegnie z góry na dół. Piny podpięte dobrze. Nie wiem czy to kwestia synchronizacji, czy ICS jest nie sprawny? Może jest mi potrzebny separator synchronizacji video np LM1881
Nie podłączałem audio do zielonej kostki. Przełączenie pin5 do obudowy radia.
-
Rozumiem że sam wymodziłeś konwerter sygnału?
-
Nie mam konwertera. Podłączyłem ICS pod scarta. Niestety nie działa jak powinien. Piny połączone jak z poprzednich postów. Na każdy jest reakcja wiec jest połączone jak należy. Niestety obraz jak w rubinie zanim nagrzały się lampy.
-
Spróbuj przestawić w ustawieniach DVD standard sygnału na PAL i powinno działać. prawdopodobnie masz ustawione na NTSC.
-
Dzięki za podpowiedz. Pierwsze ustawienie było na auto,drugie PAL. Zmieniłem obydwa na PAL i działa.
Mam jeszcze pytanie co z dźwiękiem żeby był w stereo? Jak podaje masę na pin 5 to dźwięk w mono. Mam jakąś opcję żeby było stereo? ICS z DSP
-
Aby mieć dźwięk stereo dorób wejście Aux tak jak w przyklejonym temacie, chyba że masz DSP, to wtedy wepnij się w nie.
-
Aux mam wpięty do kaseciaka. Niestety jak podaję masę na pin5 to przestaje grać. Podłączyłem się pod żółtą kostkę przed dsp i gra w stereo. Niestety trochę ciszej jak z kaseciaka. Spróbuję wpiąć jakiś wzmacniacz pomiędzy dsp i tuner dvbt.
-
witam mam pytanie jeżeli nie mam navigacji to też będzie działać dvd
-
-
dzięki za odpowiedz.jutro zabieram sie za rozkładanie ics