Kreatywność jest w cenie, pamiętaj o tym:D
A przyrząd, hmmm, może faktycznie go wyrzeźbię:)
Printable View
Kreatywność jest w cenie, pamiętaj o tym:D
A przyrząd, hmmm, może faktycznie go wyrzeźbię:)
Co myślicie o czerwonym pasku na górze kierownicy jak w rajdówkach, mocno będzie wiało wiochą??:)
jeżeli będzie wyszyte ze skóry to ok, ale jeśli pokrowiec na kierę to wieś tańczy wieś śpiewa:D
Żaden tam pokrowiec, kupiłem przed chwilą oryginalną kierę Momo i daję ją do obszycia Belfrowi27 i tak się zastanawiałem nad tym paskiem z czerwonej skórki.
to jasne że będzie pasować:)
ktychu ostatnio Cie przyfilowalem pod palacem w radzyniu:P umyl bys to swoja loche:D
to teraz mozemy kapcia spalic na derewicznej:D:D
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...win_spark.html
Panowie ktos pomoze?
koledzy jak trzymam nogę na hamulcu to falują obroty 600-900 a jak pompuję hamulec nogą z pięć razy to Bella gaśnie.. serwo pada?
nie, z twardością nic się nie zmieniło.. dodam że od jakiegoś czasu cieknie mi z korektora siły hamowania..
Napraw najpierw nieszczelność hydrauliki a później poszukaj nieszczelności w pneumatyce:)
ok dziś jakby się naprawiło.. obroty nie fulują i nie gaśnie.. a zamiast tego regulatora chciałem tam wstawić jakiś czwórnik, to dobre wyjście? Czy lepeij kupić używany regulator siły hamowania?
Wstawiłem czwórnik a raczej dwa dwójniki :D jakieś 3tyg temu, sprawdzałem na zakrętach w 1 osobę, jeździł załadowany w 4 osoby i powiem że nie ma wcale takiej tragedii że dupa ucieka na zewnątrz. Byłem na stacji diagnostycznej i w końcu tył hamuje jak powinien a poza tym jeśli nawet tył miałby tendencje do uciekania przez ominięcie korektora to będziesz się z tym liczył że może coś takiego mieć miejsce i zawsze reakcja jest inna niż jak się człowiek tego nie spodziewa. Moim zdaniem nie jest źle i można to zrobić. Aha i nie pamiętam czy lewa czy prawa strona idą innej średnicy gwinty na przewodach.
a co to jest jak po wrzuceniu wstecznego zapalaja mi sie halogeny z tylu?zrobiloto sie nagle...zwarcie czy z masa cos nie tak?
Co to są halogeny z tyłu?
Sprawdź wiązkę w klapie
miał na myśli światła przeciwmgłowe...:D
sprawdz tę harmonijkę przy klapie tam bardzo często skręcają się przewody
ogladalem ta harmonijke...guma dobra nie widac zadnych przetarc a boje sie ruszac za macno zeby autko sie nie zapalilo..bo mialem juz raz podona historie tylko ze od sprzetu grajacego...
Nie oglądaj gumy tylko ją wyciągnij i obejrzyj kable. Guma zawsze jest dobra. Jak się boisz to odepnij aku.
spoko :) jak slonce wyjdzie to zobacze:) ddzieki:)
cerciarz o to mi właśnie chodziło:)
lepszy numer jest...wrzucam wsteczny i juz nic sie nie pali...jedynie kontrolka od halogenow....mozliwe zeby ktorys bezpiecznik padl lub przekaznik??nie chce mi sie alfy wyprowadzac na zewnatrz zeby sprawdzic bo jest umyta i zakonserwowana na zime...
Powiem tak.Po otwarciu klapy zapalały się lampki podświetlenia rejestracji i zapalała się kontrolka tylnych przeciwmgielnych.Jak się ją zamknęło wszystko wracał do normy.Ułamane przewody w gumie.Niestety musisz tam zajrzeć.Mase szlag trafił bo podbiera Ci ją z innych obwodów dlatego przy załączeniu czegoś zapala się coś innego
ale masa raczej nie idzie w wiazce...tylko jest wzieta raczej bezposrednio do swiatel z obudowy auta...moze i przez to nie dziala tez otwieranie bagaznika ze schowka...
Masa jest we wiązce.Do zamka idzie gruby niebieski i masa gruby czarny.Nie kombinuj tylko posłuchaj się kogoś kto to robił.Trzeba skrupulatnie przejrzeć przewody w gumie.Ja ciągałem pojedynczo za przewody i okazało się że parę było ułamanych.
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/...965343?sk=info
---------- Post added at 12:15 ---------- Previous post was at 12:14 ----------
robie w elektryce ale na elektromechanice slabo sie znam:P
Lukasz A. dzieki:) faktycznie masa padla:) pociagnalem prosto z klapy:)
Trzeba ciągnąć za kable bo innej metody nie ma. Mi nie działało otwieranie ze schowka więc zawsze była adrenalinka co by kluczyków nie zatrzasnąć:) W gumie na oko wszystko wyglądało jak nowe jednak po pociągnięciu za kable okazało się że miejsce zerwania przewodów przesunęło się dalej w głąb auta, dlatego wyszło dopiero jak je wyciągałem.
grzybek ja juz raz kluczki zatrzasnalem...ale przez podlokietasa w tylnej kanapie jakos je wyjalem:D a otwieranie ze schowka dzialalo i nagle przestalo.naciskami wtedy cos z pod kierownicy pstryka
a czuc benzyne z waszych alf?mi jak pochodzi troche w jednymmiejscu to zaraz na zew czuc zapach benzny...od kiedy pamietam to ona tak ma....wiec jesli to nie jest normalne to pewnie sonda pada...
moga tez lac wtryski byw upalony zawor strzelony pierscien wiele rzeczy. sam z tym walcze w 33:)
jak z tyłu koło wlewu paliwa to normalne (korek jest bez zaworu upustowego, zawór jest w nadkolu i jak ciśnienie rośnie a zawór par paliwa przy silniku jeszcze nie puści ciśnienia to opary idą w rurkę nad wlewem dlatego co jakiś czas śmierdzi stamtąd benzyną), jak z wydechu albo spod maski to już nie jest ok.