No właśnie nie wiem... Pani twierdzi, że są tego pewni, ale wysłałem im moje parametry i sprawdzają... Może w końcu wybiorę się na miejsce o ile będzie możliwość przymierzenia. Dzięki za potwierdzenie, że pasują ;-)
Printable View
No właśnie nie wiem... Pani twierdzi, że są tego pewni, ale wysłałem im moje parametry i sprawdzają... Może w końcu wybiorę się na miejsce o ile będzie możliwość przymierzenia. Dzięki za potwierdzenie, że pasują ;-)
Brera poza chyba 2 wzorami felg, resztę miała jak w 159, a ta ma znowu jak Giulietta(otwory na śruby mniejszej średnicy ale to się rozwierca) i Giulia (tu mniejsze ET). Generalnie pasują pomiędzy wszystkimi felgi
Felgi , o których piszesz pasują w 100 % pod duże Brembo , wiem bo mam ;-)
Załącznik 262208
Witam!
Zbyt pospiesznie zakupiłem felgi 18" (18x8 5/110 ET35) do Giulietty QV z zaciskami Brembo. Wg sprzedawcy miały pasować, ale nie pasują – dochodzą z przodu do zacisków. Felga mi się wybitnie podoba i zastanawiam się nad dystansami (3-5mm).
Felga z Toptup model 084:
Załącznik 262339
Aktualnie mam oryginalne 18 "turbinę"
Załącznik 262340
Chciałem je odrestaurować (co nieco porerane) i mieć na zimę.
Próbował ktoś te ciemno grafitowe felgi z Toptun?
Felga 18x8 + 5mm dystans, myślicie że będzie OK?
Bardzo dziękuję Wszystkim za rady ws felg do mojej Giulietty, a szczególnie Rafałowi [MENTION=248]alces1[/MENTION], który mi je załatwił i przygotował tak jak chciałem :). Felgi były w idealnym stanie, tak jak Rafał obiecał ;-). Jestem bardzo zadowolony i polecam Jego usługi ;-).
Załącznik 262945
Również gorąco polecam i pozdrawiam [MENTION=248]alces1[/MENTION] ! ! Zero problemów z felgami, a prezentują się wybornieZałącznik 262947
[MENTION=82849]piotruś1[/MENTION] [MENTION=83247]EduarDOOX8[/MENTION]
Cieszę sie, że jesteście zadowoleni i za polecenie innym.
Zapraszam ponownie, również w kwestii profesjonalnej renowacji felg.
Pozdrawiam.
Rafał
Witam wszystkich,
Czy ktoś z Was ma lub rozważał założenie tego wzoru do swoich Julek?
Załącznik 263489
Czarna wersja z żółtymi zaciskami przezentuje się interesująco. Myślę że na czerwonych będzie podobnie.
Potencjalnie może wymieniłbym je u siebie. Teoretycznie rozważam dwie opcje pozbyłbym się 17 na zimę lub sprzedałbym obecne 18 "turbiny" na lato.
Zastanawia mnie też czy zostawienie 18 na zimę to już nie przesada :D.
Pewnie cena powaliłaby z nóg, bo pozostaje ich zakup w ASO :D
Ma ktos konkretne fotki Giulietty z PSW DUBAI ET33 8jx18 albo cos o podobnych parametrach, bo nie wiem czy nie bedzie przegiecie szerokoscia i ET? Dodam ze mam seryjny zawias i standardowe heble. Nie planuje obnizac, bo nie wjade(poki co) do garazu a na tym mi bardziej zalezy.
Cześć,
Ma ktoś namiary na jakieś sprawdzone felgi ori w rozmiarze 17 cali do Julki? Rozważę każdy kształt :-)
Rozglądam się za nowym kompletem, ewentualnie używkami w dobrym stanie bądź po regeneracji.
Tu masz na olx gościa od którego kupiłem kpl. po regeneracji ... felgi ok , proste z nowym lakierem
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/Uwuh/
zostaly mi po Julce turbinki 17" ori z przebiegiem ok 30k, nie regenerowane ale w dobrym stanie, moge sprzedac w dobrej cenie, jesli ktos jest chetny prosze o priv
delikatnie zaryzykowałem...
Kupiłem nowe felgi z AR Giulia Veloce 8"x18" ET33 ( wszystkie 4 jednakowe)
Załącznik 263597
Myślałem, że skoro to oryginał AR to "powinno" pasować ... Powinno
Brakuje na Dużym Brembo w Giulieccie dosłownie 1mm.
Widać na feldze czerwony odcisk po zacisku
Załącznik 263613
Testowo dałem pod każdą śrubę podkładkę 2mm i problem się rozwiązał z zapasem - muszę kupić jakieś 1 lub 3mm dystanse :)
Załącznik 263598
Załącznik 263599
Jak kupię dystanse to przymierzę wszystkie 4 sztuki :) ( bo na podkładkach bałem się jechać dalej niż 4m z garażu).
Opony na feldze to 225/45 R18 - na seryjnym zawieszeniu super to wygląda :)
Szczerze powiedziawszy to jak dla mnie, hmm... słabo to wygląda. Ale oczywiście nie mi ma się podobać.
oooooo.....fajne pomysły na podkładkach- nie wiem ale oryginalny sposób na zrobienie sobie krzywdy. mam nadzieje że nie jeżdzisz
!?
Czytanie ze zrozumieniem a próbowanie czepienia się słówek.
Przecież napisałem, że przymierzyłem tak tylko 1 koło i bałem się jechać dalej niż 4m z garażu i z powrotem do garażu.
Przykręcone na 5 minut żeby zobaczyć czy tyle dystansu wystarczy, plus kilka zdjęć i zmiana na 17" z zimówką.
Spokojnie, nie jestem samobójcą, żeby przykręcić każde koło na podkładce i tak jeździć ;)
Te felgi są świetne, ale na Giuliettcie szału nie robią, zwłaszcza z profilem 45.
O niebo lepiej wyglądają na 159.
Gdyby ktoś potrzebował 18 cali 8x18 z ET40 - pod 159,Brere, giuliette Załącznik 263680
GMP ITALY produkcja Włochy
właśnie wjechały...
19 cali też są dostępne z 8 i 9 cali
Ceny?
ceny na dziś :
8x18 ET40 - 650zł /szt
8x19 Et33 - 715zł
9x19 et34 - 715 zł
czarne z polerem
w tej chwili dostępne mam 2kpl 18cali i jeden mieszany w 19 calach
w tym tygodniu powinny być jeszcze 19 cali antracyt - ostatnia cena 660zł ale pójdzie delikatnie w góre ze wzgledu na kurs euro. Jak dostawa dotrze to się okaże ile dokładnie do góry.
Podobnie bedzie z następnymi 19 cali czarny z polerem
Załącznik 263684Załącznik 263685
Mam też dostęp do oryginałów demo. tu już ceny różne i więcej wzorów , trzeba pytać o konretne modele
Te antracytowe też są dostępne w 18"? Ich www mówi tylko o 19/20".
Jakby co mam na handel ladne 18 pod duze brembo kupionoe jako nowki rok temu przejezdzily jeden sezon sa jak nowe :) cena tez bedzie dobra :)
Załącznik 265907Załącznik 265908Załącznik 265909Załącznik 265910Załącznik 265911Załącznik 265912
sluchajcie, zna ktos jak sie te felgi nazywaja?
Nie wiem jak się nazywają, ale pasują jak wół do karety, choć to kwestia gusty. Na pewno jednak są to felgi tzw. jednorazowe. Raz wjedziesz w studzienkę i możesz wołać lawetę...
Imo słabo wyglądają. Jest wiele lepszych modeli, jednak rzecz gustu. To chyba też 19"?
Załącznik 265917Załącznik 265918Załącznik 265919
Docelowo chce któreś z tych dwoch, doradzcie mi tylko ktory rozmiar najbardziej pasuje, bo siedze, porownuje i już mam metlik w glowie.
8x18 czy 9x19. Telefony psw dubai albo te z giulii. Obnizac poki co nie chce bo warunki mi nie pozwalają a nie chce zrobic z niej kozy.
"Najbardziej" to 18", bo takie są fabrycznie. 19" też wchodzą do Giulietty (co wiele osób udowodniło), ale będzie już "mniej bardziej" :P
ja nie wiem czy nie lepszy byłoby 8x19 a nie 9x19 i chyba tyko ten pierwszy model jest w 19 calach.