tylko na 500 km (plukanke zrobic ) a potem motul 10w40 6100
Printable View
tylko na 500 km (plukanke zrobic ) a potem motul 10w40 6100
No cieszę się że prace idą ku zakończeniu, nie ukrywam że nalał bym lepszego Motula bo ten 10W40 nie jest bezpieczny
czemu , nie zalamuj mnie bo juz mam kupiony a jaki ? w info-techu jest napisane ze moze byc 10w40 i 10w60
Jeśli chcesz jeżdzić długo na tym silniku zaaplikuj jemu przynajmniej 15W50 Motula z półsyntetyka od niego zaczyna się bezpiczna jazda na tym motorze
a co 10w40 jest zadszy a ten 15w50 gestszy czy jak.A to orlena bede zalewal terazZałącznik 63424Załącznik 63425
Ma lepsze parametry smarowania w wyższych temperaturach nie bierze go tak silnik i nie traci włąsciwości smarnych w połączeniu z benzyną
w wyzszych a zima ? przeciez zaraz zima :)
W zimie nie ma problemu, no chyba że myślisz o Arktyce olej pracuje bez zarzuty przy temperaturze nawet -30st hydropopychaczy nie masz
ok no to mam do sprzedania olej 6litrow motul 10w40 6100 :)
Mowa tutaj o Motulu 4100 Power 15w50.
coraz blizej :) Załącznik 63522Załącznik 63523Załącznik 63524 konca
Uwielbiam takie malowanie silników, mógłbym z niego jeść:)
Mógłby być nawet odrapany aby chodził idealnie ale fajnie wyglada jak jeden z elementów tapicerki:D
wlasnie oby nie wygladal lepiej jak chodzi :)
będzie dobrze...;)
koncowka juz z gorki Załącznik 63670Załącznik 63671Załącznik 63672 dzis odpalilem (ale bez tlumikow) jak jutro zloze juz wszystko to wtedy sie okaze jak to naprawde chodzi :)
Dawaj tu filmik z odpału bez wydechu, szybciutko:P:D
Silniczek wygląda ślicznie :cool:
sam malowałem to pewnie że ślicznie :)
Cytat:
Motul 4100 POWER 15W50
Jeździliście wcześniej na 10W40? Jest większe ciśnienie na zimnym/rozgrzanym?
Ja mam go u siebie zalanego o ile o oleju można powiedzieć że jest ok to ten jest ok, nie za bardzo mam porównanie bo wcześniej były panewki jakieś chińskie(obrócone) na 10w40 ale przy tym 4100 jest taki myk że przy ponad70* oleju ciśnienie już nie spada tak jak przy niższych temperaturach tak jakby przy tych 70*C osiągał swoje właściwości ale to tylko moje widzi mi się. Wydaje mi się że warto, no a poza tym lepiej myśleć że jest lepiej niż na lotosie city i silnik jest w siódmym niebie choćby wcale nie był. :)
A czemu na świeżo remontowany silnik nie zalewacie syntetyka (po dotarciu oczywiście)?
Syntetyk to w dzisiejszych czasach raczej norma i ja też jestem zwolennikiem zalewania syntetyka tym bardziej w motorze o dobrej kondycji
k..... i klepie cos ( jakby zawory chyba) mieli ustawic i chyba nie umieja albo tego nie zrobili bo sie spieszyli na urlop :( k......... mac
no troche pojezdze i zaleje te 15w50 4100 ( chyba ) i zobacze co wtedy ale i tak bryczka innaczej jezdzi niz przedtem jakos tak lzej jakby jej bylo :) ( chyba ze wrazenie bo jezdzilem OPLEM VECTRA :) 1.8 16v i to ciezko sie zbieralo :) )
Jak mocno klepie to od razu trzeba trzeba sprawdzić żeby nie było za późno
Do czego jest ta końcówka?znajduje się w wiązce w której są przewody do czujników poziomów płynu chłodniczego i spryskiwaczy.Załącznik 64048
Może od zaworu pochłaniacza oparów paliwa, musiałbym sprawdzić u siebie
taki tam sobie moj wlasny diesel http://www.youtube.com/watch?v=HQx1v...ature=youtu.be i czy to zawory ?
To zawory.Choć powinny klepać to tu według mnie zdecydowanie za głośno.
Tomi nagrał kiedyś filmik jak był na spocie w warszawie i w pewnym momencie słychać Jego silnik.Tam było ok.
Coś to nie tak napier....la, ja u siebie szklanek nie zmieniałem i jedna właśnie podobny dźwięk wydaje co jakiś czas, ale u Ciebie to nie jest pojedynczy dźwięk, a luzy jakie są?????????? Szklanki zmieniałeś??
luzy niewiem jakie sa mechanicy powiedzieli ze ustawiali . szklanek nie wymienialem
Nie mogę odsłuchać linka bo nie mam fonni w kompie. Zdejmij pokrywę zaworów i sprawdz luzy zaworowe jakie są i popatrz jak wygladaja szklanki popychaczy
jutro moze ktos inny to zobaczy jak cos to mam drugie glowice na czesci . a wam tez sie robi jakies ostrzezenie przed wejsciem na forum ? co to czemu?