501168483
do 159 narazie lipa.
Printable View
501168483
do 159 narazie lipa.
U mnie z górna rura musiałem mocno kombinować żeby nie obijala się o maske i żeby nie wypadala z opasek. Swoją drogą musze tam zajrzeć bo chyba znowu opaska się zsunela i popuszcza powietrze.
U mnie niestety to samo - górna rura nie jest idealnie dopasowana. Trzeba było mocno kombinować, żeby nie wypychała maski do góry i żeby nie puszczała powietrza z jednej lub z drugiej strony. Musiałem drugi raz zamawiać gumowy łącznik, bo przy użyciu dwóch zaproponowanych przez Misia niestety jeden był za krótki, żeby to się trzymało. 156 1.9 JTD 115KM.
Wysłane z mojego GT-I9506
Dostałem niedawno swoja rure i katy gorne sa ok ale co do dopasowania do ic i do kolektora niebardzo sie schodza jest roznica po 0,5cm -- skreciłem ale gdzies zmyka mi powietrze na ic musze cos pokombinowac
No niestety czasem sie zdazają błedy.
Jakbyco mam dostepny zestaw pod frontowy IC do GT,jesli to samo jest w 156 i 147 to równiez do nich:)
Są jakieś szanse na gotowy zestaw do FMIC do AR 147 1.9 8v?
panowie i jak te kwarcówki? mam dziurawą gumową oryginalną rurę, strasznie aż syczy - mogło auto stracić na mocy przez to? Planuję albo zamówić gumową na allegro, albo właśnie kwarcówkę - jak wygląda montaż? jak się to sprawuje? Różnice pomiędzy gumą a kwarcówką? Opiszcie swoje opinie, dzięki z góry!
Misiu7911 można by poprosić o zdjęcia jak masz rozwiązane do frontowej ic go ar gti ile masz odległości między rurami na ic, oraz cene?
Pewności na pewno nie ma, skoro nawet w przypadku teoretycznie dedykowanej rury górnej do 1.9 JTD spasowanie jest mocno niedokładne i problemem jest w ogóle szczelne połączenie całości.
Wysłane z mojego GT-I9506
Wielkie Podziękowania dla kolegi misiu7911 za spawanie rur dla IC do Alfa Romeo GT :)
Dla zainteresowanych montażem wrzucam fotki.
Intercooler FMIC 550/180/65
A do 159. 2.4 takie rury masz?
Ogólnie na 159 czekamy :dancingcat2:
Pany, doszła rurka od turbo do IC (elegancka robota)+ łączniki z FMIC, tylko, że jak wszystko poskręcałem to jak ktoś dodaje gazu a ja przyłożę dłoń do połączenia przy turbinie to wyczuwam "wiatr", nie wiem czy to jakiś inny element np jakiś pasek powoduje podmuch powietrza, czy moje połączenie jest nieszczelne, ogólnie na tym połączeniu nie wypluło jeszcze oleju a przejechałem jakieś 70 km, jak wróżycie, jest nieszczelność czy nie? Sprawdze to mes'em ?
Dodam jeszcze, że każdą z obejm można jeszcze trochę dokręcić, siedzą ciasno itd, ale nie są dociągnięte tak że mocniej się nie da, dokręcać do oporu? boję się, że ukręce gwinty...
Przemku, wszystko zależy jakiego rodzaju masz te obejmy.
W pracy takiej używam. Ciężko ją ukręcić, więc śmiało może dokręcać (chociaż jak wiadomo, wszystko robimy z wyczuciem). Wg. mnie lepiej byłoby założyć po dwie opaski firmy NORMA. Lepiej trzymają, ale jest to moja osobista opinia.
Jaka cena takiego zestawu pod frontowy intercooler?
Jaka cena za górę i dół do 147 z 2005r 1.9 150KM
Witam,jaka była by cena kompletu góra i dól do alfy 156 sw 2005r 115km?
Mógłby ktoś (kto już ma w 156 1.9 JTD 140 po lifcie) wrzucić fote jak to wygląda i napisać czy wszystko gra? ;) Pzdr
fotek jest mnóstwo w temacie
panowie ma ktoś fotki z montażu górnej rury w AR 147 1.9 jtd 8V ?
Podpowie ktoś jakie łączniki użyć do rury górnej 147 przedlift 1.9 jtd 16v? Prosiłbym o jakieś linki. Z góry dzięki.
Misiu, a czy do benzyny jakieś doloty ogarniasz?
Witaj, a jak wygląda sprawa z dolotem do silnika 1.9 mJTD 130KM montowanym w Fiacie Grande Punto? Dałbyś radę coś takiego wykonać?
poszly linki z łacznikami
do pb niestety nic
Jakbym miał wzor to mysle ze dałoby rade zrobic
Misiu sam latasz 159....więc pytanie kiedy do 159ki będą rurki? W 156 się sprawdziły od Ciebie, w GT też dały radę teraz czekam na 159, z poważaniem stały klient:)
rurki od misia pasują do 156 fl 1.9 jtd mjet 150 km. Po wstępnych przymiarach, będzie trzeba przenieść chłodnice wspomagania żeby nie wadziła (IC 550/180/65) Halogeny powinny wejść bez problemu. Na razie montaż stoi bo w garażu jakoś za zimno. PO wszystkim wrzucę zdjęcia.
misiu skrzynka pełna priva wysłać nie można, a rurki zamówić chciałbym.
Jaki koszt rury od turbo do AR 147 1.9 JTDm 150km ???
Witam. Jaki koszt wykonania rury górnej do 147 1.9 JTD 115 KM?
Czemu juz nie ma polerowanych rurek?
To ja z trochę innym pytaniem: warto inwestować w rurkę góra + dół czy wystarczy sama góra?
Jak to wygląda z różnicą podczas jazdy? Montował ktoś najpierw górę a potem dół i jest w stanie coś opisać :)?
Ja się podłącze pod pytanie kolegi i ponawiam moje wcześniejsze:)
Najlepsza reakcja na gaz jest przy komplecie. Turbina Ic silnik fabrycznie jest guma. Jak turbo dmucha to guma sie troszke poddaje. Przy kwasiaku od misia tego problemu nie ma.
noi kolejny plus nie pęknie :))jak ta gumowa np:)
A która to jest ta rura dół właściwie bo nie wiem szczerze mówiąc, a sam chce wymienić obie na kwasówki ???
No i ile wyjdzie za zrobienie obu rur, a ile za zrobienie tylko góry no i czy jest duża różnica ???
Po prostu nie mam możliwości polerowania,,jeśli chodzi o ceny zapraszam na pw
Jak cenowo sam dół do 156 1.9 JTDm 140