Jak podepniesz kompa i połączysz się z komputerem sterującym klimatyzacją to powinieneś mieć opcje testu dmuchawy. Jak wtedy dmuchawa zadziała to znaczy że panel sterujący nawala. To że on jest podłączony to nie znaczy że sprawny. :)
Printable View
Jak podepniesz kompa i połączysz się z komputerem sterującym klimatyzacją to powinieneś mieć opcje testu dmuchawy. Jak wtedy dmuchawa zadziała to znaczy że panel sterujący nawala. To że on jest podłączony to nie znaczy że sprawny. :)
Rezystor sprawdzałem bo przekładałem do innej 147-ki i działał bez zarzutu. Wiatrak na krótko działa również.
- - - Updated - - -
Pisałeś , że masz kable i program do tego. Jest opcja żebyś mi to sprawdził? :)
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...win_spark.html
Chodzi o ten rezystor tak? Jeżeli o ten to jest sprawny.
- - - Updated - - -
Panel działa bo np. Jak załączam klimatyzacje to ona się włącza, Jak zmieniam nadmuch z szyby na środek to też słychać jak się tunele zamykają. Na ekraniku jak przekręcam siłe nawiewu to też wyświetla ale nie ma reakcji wiatraka na żadnym z poziomów mocy.
Sam nawiew ( wiatrak ) daje w dupe i klops.. Tylko jak już wcześniej wspomniałem rezystor i wiatrak przez podpięcie na krótko jest ok..
Sprawdzałem prąd na początku to w wejściu do rezystora był a przy wyjsciu nie było. to myslalem ze to bedzie to.
Potem przełożyłem rezystor do kumpla do 147-ki i mu działał normalnie nawiew na tym rezystrorze. Kabli przy skrzynce bezpieczników pod kierownicą nie próbowałem dociskać. ale spróbuje. może to coś da.
Koledzy ma ktoś może ramki pod rejestracje odsprzedać?
Klubowe czy zwykłe?
Najlepiej było by schemat sobie druknąć i szukać przerwy w obwodzie skoro na krótko próbowałeś i wentylator działa.
- - - Updated - - -
Kupiłeś nową Alfę czy do Hyundaia zakładasz? :P
Przyjechałem dzisiaj z serwisu. Aż szampana kupiłem żeby świętować powrót belli. :)
O Ty. Chwal się! Mafijny wóz powiadasz?