Podpinam pod gniazdo diagnostyczne => interfejs kkl viacom np. usb => laptop i jak się nauczę obsługi programu to zobaczę to się dzieje z czujnikami sterowania skrzynią, aktywatorem?
Printable View
Podpinam pod gniazdo diagnostyczne => interfejs kkl viacom np. usb => laptop i jak się nauczę obsługi programu to zobaczę to się dzieje z czujnikami sterowania skrzynią, aktywatorem?
- wnioski opisz w innym temacie, o alfadiagu.
- i małe ostrzeżenie, to selespeed , łatwo uszkodzić a raczej deaktywować ECu skrzyni.
- trzeba czytać, zrozumieć, help z alfadiaga też może być pomocny !!!
udalo sie komus polaczyc z abs ecu w alfie 156 2,4 JTD 1999r? albo podobnym modelu JTD? jesli tak to prosze o porade jak tego dokonac
Mógłbym prosić o link do Unidiaga i definicji (do TS 1,8 16V)? Próbowałem się odnaleźć na stronie którą podał bubu321, ale mi nie poszło, a poprzednie linki nie działają. Pracuje na Windows Vista, mam nadzieje, że nie będzie problemów z instalacją i poprawnym użytkowaniem programu.
Z góry dzięki za udostępnienie.
http://www.4shared.com/file/13966792...agKWP2000.html
http://www.4shared.com/file/139668562/fabbcc70/Def.html
- tylko nie wiem , czy te definicje są ostatnie ?
- alternatywa: forum Unidiaga.
Wielkie dzięki bubu321 - ściągnąłem pliki bezproblemowo. Próbowałem cokolwiek znaleźć na tym forum do którego podałeś link na I stronie tego tematu, ale nigdzie nie mogłem znaleźć opcji rejestracji, zaś po wpisaniu w wyszukiwarkę słowa "Unidiag" na tym forum nic nie wyszukało. Nie mam pojęcia gdzie znajduje się opcja rejestracji - nigdzie nie mogłem jej znaleźć.
- moze lista jest zamknieta ?.
- ktoś na forum czekał na rejestracje prawie 2 tygodnie.
- na tym forum nie ma wyszukiwarki, czyli po mojemu kicha.
bubu321 - Mam pytanie odnosnie przerobki interface'u: czy laczenie pinow 1 i 3 z wolnymi (???) punktami 1 i 2 jest konieczne? Czy moze wystarczy z 1 i 3 pociagnac kabelki.
Pytam bo za Chiny Ludowe nie moge sie polaczyc z ABS'em (ani UD ani AD).
Jak sprawdzilem, po przerwaniu laczenia do tego punktu 1, to on nigdzie indziej sie nie laczy. Mozesz sprawdzic czy masz tak samo?
Do ECU silnika i AirBaga lacze sie bez problemu.
thx,
ap2
Witam.
Na które parametry patrzeć jeśli chodzi o spalanie? Szczególnie interesuje mnie spalanie chwilowe:)
Silnik to JTD 105KM.
Reason ja się podłączyłem w AR 2,4 JTD 10V z abs ale przy wykorzystaniu euroscana ( przetestuje jeszcze alfadiaga ) natomiast z airbagiem nie udał mi się połączyć ( robiłem mostek pin3-7 ) coś jeszcze trzeba łączyć ???