Alfa 156 ma 4,5 metra + odstęp z 1,5 metra...
Printable View
ja już liczyłem tylko po 4m żeby było prościej , ale o odstępach typu 1,5 m to lepiej nie myśleć
bo lawety i blacharze nie dadzą potem rady ;) odstępy muszą być tak jak ebol pisał o podwójnej długości samochodu czyli co najmniej 8m pomiędzy dwoma samochodami
jest gdzieś film na youtube gdzie widać jak to wyglądało u Słoweńców
ale za to wszyscy inni kierowcy zapamiętają ten widok do końca życia(i przy okazji do końca nas znienawidzą):)
Jak się komuś nudzi to znalazłem taki filmik
http://www.youtube.com/watch?v=T2Wqm0CTnic
I tak jeszcze odnośnie tych naklejek, to może zrobić jeszcze taką na szybę coby sobie zostawić to na pamiątkę, z tekstem w stylu "próba bicia rekordu Guinnessa 01.05.2015"?
Ten filmik który kolega kandy wstawił pokazuje jak to mniej więcej będzie wyglądać. W Gliwicach : odstępy będą mniejsze , teren zabudowany , będzie asysta policyjnych 159-ek.
Te policyjne też będą się liczyć? :D
Alfa to Alfa:) więc dlaczego nie;P byle tylko 159 były, a nie niemcy czy azjaty:)
Ja tu nie widze innej opcji ja 159 na obstawie ;) Moim skromnym zdaniem będzie ponad 900 aut na biciu rekordu. Tylko trzeba dotrzeć do jak największej ilości ludzi przez media. Idealnym byłby patronat medialny takiej TVN Turbo :)
Duże media nie dają tak wiele, jak się wydaje. Nasza strona (razem z IKAR i AC) była polecana X lat temu w artykule w Auto Świat na 2 lub 4 strony. Wysyłałem relację do AŚ na te takie małe artykuły o klubach, które były bodaj na 2 stronie.
Pokazywali jeden zlot na pasie startowym w TVN Turbo. Na zlocie w Bielsku-Białej było TVP 3 KCE. Potem chyba GT albo Automobilista. Szczerze? Ja w statystykach nic nie widziałem dziwnego w tym okresie. Normalny tydzień :P Już nawet nie chce mi się tego nigdzie wysyłać, np. rok temu nic nie wysłałem nigdzie :D Ale taka relacja w TV czy na makulaturze to oczywiście super pamiątka, że było się częścią co tam pokazują.
PS
Już więcej dają filmiki na YT niż te niby wielkie media :P
Zlot to zlot, ale jak ktoś zobaczy w TV "Bicie Rekordu Guinessa - zapraszamy na ogólnopolską i światową imprezę wszystkich posiadaczy samochodów marki Alfa Romeo" w TVN to myślę, że sporo osób się skusi na taką akcję :)