Fotele są inne niż w standardowej GT - porównaj to zauważysz o co chodzi.
Printable View
Fotele są inne niż w standardowej GT - porównaj to zauważysz o co chodzi.
masz chrom,albo satyne:)kontrolka przepalonej zarówki to nic,srebne lusterka to tez nic
Szkodnik srebrne lusterka sa cale nie tylko nakladki.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
piszemy o tej grafitowej?to widziałem ,i co fabryka takie wypusciła??
Nie. Handlarz zobaczyl ze BL byly cale srebrne to je pewnie pomalowal zamiast nakladek kupowac.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Zna ktoś dokładne zmiany w blackline?
Wyprostujcie mnie lub uzupełnijcie:
1. scudetto jest satynowe , taki jakby przydymiony chrom
2. są listwy chrom w dolnej części zderzaka
3. w akcesoriach oryginalnych sa dostępne kratki dolne zderzaka w kolorze scudetto ale jak ogladam blackline'y na necie to mają
zwykłe, czarne kratki. Jak powinno być?
4. zegary czarne
5. fotele czarne z czerwonymi przeszyciami ??
6. lampy przednie z czarnymi wkładami ??
7. lusterka... no własnie. Widziałem srebrno-satynowe lakierowane i widziałem też metalowe, nielakierowane , w kolorze ciemnego aluminium
jakie są od jakiej wersji? zależy od rocznika?
Witam, zastanawiam się nad kupnem Alfy Romeo GT w wersji 2.0 JTS 16v (165KM) lub 1.9 MultiJet 16v (150KM). Czytałem i słyszałem wiele negatywnych opinii na temat Alfy Romeo. Chciałem prosić Was o wskazanie rzeczywistych wad i możliwych awarii tego auta. Z góry dziękuję za informacje i porady.
Moim zdaniem wszystkie opinie o Alfie Romeo są prawdziwe bądź nie prawdziwe. Zależy jak patrzeć.
Są prawdziwe, bo większość używanych Alfa ma poważne usterki, kosztowne do naprawy. Oczywiście da się z tym jeździć. Coś tu stuka, coś tak rzędzi. Gdy człowiek podejmie się naprawy tego to ma dość.
Nie prawdziwe bo, jak się dba tak się ma. Alfa lubi oryginalne części, co niestety idzie w parze z ceną. Większość ludzi unika takich napraw i po prostu sprzedaje auto. A potem słyszymy, że alfy się psują. Jak się nie naprawia w terminie nie robi przeglądów, to nie ma auta w którym od jednej nieusuniętej awarii nie popsułoby się więcej.
Ponadto miej na uwadze. Mało kto sprzedaje "dobry samochód"...
Witam, ja też mam zamiar kupić GT (1.9 jtd) w sierpniu. Przeczytałem już chyba wszystko co jest na forum o tym aucie i jakoś się go nie boję :p Miałem już Niemaca (Golf IV), aktualnie mam Japońca (Colt CZ), a teraz chciałbym spróbować czegoś innego, mam nadzieję, że to auto nie zawiedzie moich oczekiwań.
Po roku użytkowania Alfy JTD chyba mogę coś powiedzieć. Oprócz wymian serwisowych typu olej, filtry oraz typowego zużycia czyli sprzęgło i zawieszenie w GT nie zrobiłem nic. Przepraszam, wymieniłem znaczki bo się wytarły. Na GT (nie wiem jak inne modele) niestety trzeba mieć trochę grubszy portfel. Problem tego auta polega na tym, że jest relatywnie tanie i kupują je osoby które uzbierają 17 tys i myślą, że chwyciły Boga za nogi. Następuje wielkie zdziwienie jak za miesiąc kończy się sprzęgło i trzeba zostawiać 3500zł u mechanika albo 2000 tys na zawieszenie ;). Podsumowując jeśli masz ochotę i możliwości to zdecydowanie polecam ten model. Za małe pieniądze dostajesz względnie szybkie auto które klei się drogi i wzbudza zazdrość u golfiarzy. Zdecydowanie też przyciąga wzrok płci pięknej :D