Alfa juz nie raz udawadniala, ze racjonalizm nie jest u nich priorytetem. A propos TCT niewiadomo ile nie wazy, ma suche sprzeglo. Powtarzam, doczytaj, nie burz. Wiedza nie boli.
Printable View
W Veloce też masz aluminiowy blok silnika, cytat z wloskiej strony AR bo na naszej oczywiście nie ma nic o wersji Veloce :
L’anima autentica di Giulietta Veloce è sotto il cofano: questa versione prestazionale è equipaggiata esclusivamente con il potente 1750 Turbo Benzina con iniezione diretta e basamento in alluminio che eroga 240 CV a 5.750 giri/min.
Fajną legendę wymyśliłeś ale niestety mijającą się z rzeczywistością...
Moze ktos z osob lepiej doinformowanych od kolegi poprze moja teze, co bym nie wyszedl na goloslownego?
Żuczek ma racje. W katalogu tez jest napisane czym sie roznila ta wersja limitowana: http://katalogi.alfaromeo.pl/katalog...Mito_QV_PL.PDF
"Dodatkowo w wersji Launch Edition
• Obudowa lusterek zewnętrznych i spojler tylny wykończone włóknem węglowym • Specjalny matowy szary kolor • przyciemniane felgi ze stopów lekkich 18” • Polerowane,• Spojlery boczne przyciemniane • Przedni i tylny zderzak DAM."
rozumiem z tego ze ten matowy to jako opcja do wyboru, bo widzialem już czerwoną z tej edycji limitowanej..
Wszystkie dodatki, które były zawarte w wersji Launch Edition można sobie dobrać z katalogu oryginalnych akcesoriów. W mojej ocenie korzystniej jednak wygląda nowa wersja VELOCE, można się by było jedynie zastanowić nad dołożeniem obudowy lusterek i spoilera tylnego z wykończeniem z włokna węglowego.
Ja myslalem nad dolozenIem spoilerow bocznych i przedniego z wlokna ale cena skutecznie odrzucila ten pomysl :)
A45 amg kosztuje cwierc banki i ma 360KM co tu chcesz porownywac?
Dwa 4-cylindrowe silniki z turbiną. 4C też kosztuje ćwierć bańki, chciałbym przypomnieć :).
Pitero, mylisz się. Żuczek ma rację. Było wielokrotnie mówione że od pierwszego liftu Julka ma ten sam silnik z aluminiowym blokiem co 4C. Lżejszy o 20kg. Za to doszła skrzynia TCT czyli dodatkowe 20kg i się wyrównało.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk