Ja w FCA temat załatwiłem w 2 dni w sensie po dwoch dniach wyjechałem już autem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
w carplay google maps nie działa (i pewnie nie będzie działać) w żadnym samochodzie, bo taka jest polityka apple- są ich własne mapy i z nich 'masz' korzystać ;) podobnie dowolna inna appka z nawigacją...także nie jest to wina vw ani żadnego innego koncernu motoryzacyjnego. posiadacze iphone'ów protestują...a apple jak to apple olewa sprawę. inna sprawa to fakt, że dopóki siri będzie bezużyteczna (zrozumienie polskich nazwisk i miejscowości, nawet mówiąc po angielsku), carplay w zasadzie też jest bezużyteczny w polsce.
Do obsługi podstawowych funkcji nie potrzebny jest AA czy MirrorLink, uchwyt czy cokolwiek innego. Wsiadam do auta i zestaw głośnomówiący działa (przyciski, czytanie SMSów, wybieranie głosowe i inne duperele). Kable się nie plączą bo telefon jest gdzieś niewiadomo gdzie (schowek, kurtka, torba...). Akurat mam 159 z 2010 i citroena z 2017. Wydaje mi się, że przez 7 lat technika powinna być bardziej sprawna i przyjazna. Kiedy potrzebuję nawigacji to owszem kabel podłączę (jeżeli jest naprawdę długa trasa). Chociaż ostatnio udało się odblokować nawigację na kartach SD dla 159 i można korzystać z nawi samochodu (oczywiście w telefonie jest lepsza).
Proponuję przejrzeć uchwyty Brodit . Nie dość że stabilne to nic nie zasłaniają (żeby nie było - nie pracuje i nie sprzedaję tych uchwytów)
Czy ci, którym AA działa, mogliby napisać wersję softu infotainmentu, jaką mają w aucie? I czy macie w głównym menu w aucie pozycję "Samochód" czy "Aplikacje"?
nie wiem czy tacy sa juz na forum. w kazdym razie te nowe infotainmenty (przynajmniej te ktore w USA byly AA ready, do pozniejszego zupdatowania, jak I ta ktora sam ogladalem w salonie, ktora miala AA) maja calkiem inny numer, zaczyna sie od 056.xxx.xxx a nie 002.xxx.xxx
Ale te co były w USA jako "prewired" czyli przygotowane pod AA/ACP ale bez softu (produkcja od 07.2017) to też były już 056?
wydaje mi się że tak - chyba na alfaowner coś o tym czytałem, a w tym wątku wklejałem kiedyś linka (a jak nie znajdziesz to pogrzeb po AO)
Używałem broditow w kilku autach. Aż u kolegi zobaczyłem magnetyczne iottie. Rewelka. W stelvio w sam raz , wsiadam, telefon pyk pyk dotykam do elementu w kratce , kabelek USB do szybkiej ładowarki wkładam, google mapa odpalam i yanisika który działa nad mapami ... Aż żałuję tych miesięcy które czekalem na AA - widzę że i tak bym musiał odpalać fona bo w AA ani yanisika , ani audioteki...