Mam axleback Raga i różnica moim zdaniem jest spora vs seria
Printable View
Mógłbyś więcej napisać w jakie części Twoim zdaniem w takim razie"zainwestować" ? Chce podkręcić silnik do 280 z możliwością wzmocnienia w przyszłości, więc mógłby ktoś mi pomóc w temacie? Może być priv, wieczorem mogę do kogoś zadzwonić na Messenger/telefon jeśli mógłby mi ktoś poświęcić kilka minut i naprowadzić na właściwe tory.
Ja marzę o takim czymś:
Załącznik 282652
Gratulacje! Najważniejsze jest zawsze zadowolenie kierowcy ;-)
Pisałem oczywiście o własnych wrażeniach odsłuchowych, pewnie skrzywiony trochę brzmieniem 6-cylindrowego boxera.
W każdym razie dźwięk 4-cylindrowego silnika w Giulii/Stelvio, niezależnie od zastosowanego wydechu, to jedna z niewielu rzeczy, które mi, powiedzmy, nie do końca pasują.
O tym najlepiej poczytać w wątku o Chiptuningu.
Pewnie w pierwszej kolejności zrobiłbym remap i ewentualnie zainwestował w większe hamulce, plus zmiany układu wydechowego, żeby go choć trochę odetkać.
[MENTION=81217]FernandoAlfonso[/MENTION] - trzeba przyznać, że mistrzostwa w prowokacji nikt Ci nie odbierze.
Miał ktoś doczynienia z markami Helvetia Spoiler lub Madness Autoworks ? Czaję się na dyfuzor w stylu QV. Ten włoski jest 2 razy tańszy a za samą przesyłkę z USA zapłacę ok. 300 $ plus podatek.
Pytanie do bardziej obeznanych. Chcę kupić dyfuzor ala QV i spoiler widzę, że spora część forumowiczów wybrała te części z plastiku, dlaczego? Zastanawiam się nad karbonem, rozumiem koszta większe ale czy jest jakiś powód dlaczego większość idzie w plastik?
usuniecie i wyprogramowanie gpf plus downpipe chociaz euro 3, i jakis wydech aktywny i bedzie Pan zadowolony, wtedy juz autko oddycha i bezpiecznie mozna robic remap, z gpf na pokladzdie nie polecm robic moda
przy okazji moze ktos bylby zainteresowny wymiana wajhulca od biegow na poliftowy?? Czerwona badz czarna nić, softowo zrobione, tylko montaż