1 na 10 suvów czy minisuvów jest stylistycznie udany. Reszta to po prostu rozmaite wariacje pod tytułem "but z cholewką".
Printable View
1 na 10 suvów czy minisuvów jest stylistycznie udany. Reszta to po prostu rozmaite wariacje pod tytułem "but z cholewką".
Linka otwierania maski i jej prowadzenie zaprojektowane przez najlepszych włoskich projektantów. Plus za siłowniki do podtrzymywania maski.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Silnik nawet ładnie cofnięty w kierunku kabiny.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
mysle ze calkiem calkiem - bez szalu ale poprawnie
czego wiecej trzeba. Teraz psioczymy ze Alfa sie nie sprzedaje, a pozniej bedziemy ze sie sprzedaje
Dokładnie - niech się tego sprzedaje na pęczki i niech finansuje produkcję czegoś dla Alfistów :).
Patrząc na foty wnętrza, to z tego co widać można wysnuć wnioski, że z Giulii i Stelvio pochodzą:
- klamka drzwi,
- kierownica z przyciskiem SS,
- nawiewy centralne obok kolumny kierownicy
- nawiewy boczne koło lusterek,
- manetki przy kierownicy (kierunkowskazy, wycieraczki, itp.),
- krój tunelu środkowego (trapezowaty kształt unoszący się ponad kolanami, obity materiałem/skórą z wybierakiem/selektorem biegów po środku) z podłokietnikiem,
- chyba te same zapięcia pasów bezpieczeństwa,
co może być nowe:
- tuby zegarów kierowcy (ale niekoniecznie bo słabo widać),
- nowe są guziki pod nawiewami centralnymi, czego nie ma w G&S,
- zadaszenie zegarów kierowcy,
- kształt podszybia jakby niższy środkiem i od pasażera,
Automatyczna skrzynia biegów pewnie będzie inna, bo selektor wygląda na inny - ruchomy typu PRND, a nie jak w ZF8HP* "stykowy".
Było już info jakie to będą skrzynie AT? Jakieś aisiny czy coś własnego od Stellantis?
L.