-
Joschi-Zczytaj błąd z testu egzaminera to wtedy będzie można coś podpowiedzieć.Jeśli mówisz,że przyspieszanie jest płynne,bez mulenia i "odcinania turbo" to możliwe ,że lipne paliwo się trafiło,lub przepływka daje o sobie znać pod postacią odczytu zakłóconej masy powietrza tzw.błąd p1238,ale póki co podaj kod błędu.
Uzupełnij profil jak należy.
-
Witam ponownie...moze troszke inaczej niz w temacie-ale nie znalazlem odpowiednie go wątku-w razie czego prosze o przeniesienie...do rzeczy:
podróż w góry-700 km..cala noc pod chmurką, rano- -7 stopni-odpala jak trza...chwile sie grzeje, no i jazda, górki, troche zjazdów, oszczędzanie turbiny...po kilku kilometrach z wydechu-obłok, kłęby białego dymu....jakby spaliny...ale masakrycznie duzo, do tego-nie włączył sie wyświetlacz komputera...zatrzymalem sie, wyłączyłem silnik-temp ok 60 stopni...
podjechałęm dalszych kilka km...pod obciazeniem-znowu dymi...postala 30 minut-odpalam-za malo oleju!!! nie sprawdzalem na bagnecie-pisze, co komunikowal komputer przed rozruchem....zjechalem do stacji, kupilem olej-dolalem...odpalam-wszystko ok, nie dymi, nie wariuje....dzis wrocilem-w dalaszym ciagu ok, oleju nie wziela, nie dymila, a ja mam zagwozdke...MAciek-liczę na podpowiedz...mam swoja hipoteze, ale jest banalna-a nie chce sugerowac podpowiadajacym...
pozdrawiam i najlepszego w NOwym.
-
Witam
Najprawdopodobniej zamarzła odma - odpowietrzenie skrzyni korbowej. Silnik zaciągnął olej przez sprężarkę. Ktoś tutaj na forum miał podobny przypadek w tym sezonie zimowym.
Pozdrawiam.
-
Dokładnie tak jak napisał kolega zamarzła odma
-
Pytanie jak na to zareagowało turbo?? Nie wpłyneło to zbytnio na jej żywotność??
-
Ja zaraz po kupnie diesla miałem taki przypadek i turbina była do wymiany - na szczęście na gwarancji
-
No własnie Maciek,o to mi chodziło. Taka przypadłość drastycznie wpływa na żywotność turbo,ale może jednak nie będzie tak źle.Co by nie mówic ,to w tej chwili napradę trzeba ostrożnie z turbawką się obchodzić.
-
Sprawdzałem błędy po ostatnim zaświeceniu się kontrolki wtrysków i był błąd P0235. W związku z tym, że u mnie z tego co się orientuje nie ma czegoś takiego jak overboost w takim razie to wina zapieczonej geometrii, tak ?
-
Albo źle wyregulowanej długości cięgna przy siłowniku od zmiennej geometrii
-
a te bledy co oznaczaja
http://img26.imageshack.us/img26/2339/bdyq.jpg
ten PO704 nie szkodzi jexdzie nie mam tempomatu ani automatu czyste 2.5 v6