- ten program jednym sie łaczy , innym tak jak mnie, nie.
- można użyć Alfadiaga.
Printable View
- ten program jednym sie łaczy , innym tak jak mnie, nie.
- można użyć Alfadiaga.
A może ktoś wie, dlaczego po ściągnięciu FiatECUScan13, w trakci próby uruchomienia, wyświetla się: /Aplikacja nie została właściwie zainicjowana(0x0000135)./ ???
polaczylem sie a zbs 5.3 za pomoca KWP71 sprawdzilem błedy i oto co mi sie pokazalo:
Read diagnostic faultcodes :
Bytes received: 0D 00 00 2C 14
DTC: 0x0D = 13
state : 0
type : 0x00 unknown
condition1 : 0x00
condition2 : 0x2C
counter : 0x14
Clear diagnostic faultcodes :
OK
mam rozumiec ze numer błedu to DTC: 0x0D = 13 czyli z tego co znalazłem na forum X=0x0D Rear LH speed sensor in O.C. czyli uszkodzony tylny lewy sensor?
A masz zainstalowane NET Framework?
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
co oznaczają te błędy w 1.6t.s
p0170 fuel trim - signal high - stored
p0655 engine overheat light cct - no signal - fatal
Bubu321 - udało mi się połączyc z benzynową wersją 156, a dokładnie 1.6T.S z 99r.
do połączenia wybrałem to: bosch motronic M1.5.5 injection TS 98
bo na tym: bosch motronic Me7.3.1. eobd injection też się połączył, ale po jakimś czasie zerwał połączenie i pokazywał jakies herezje....
przebieg wg. licznika to 92654km
wg. odometer w bosch motronic M1.5.5 injection TS 98 - 87207,2km
a wg. odometer w bosch motronic Me7.3.1. eobd injection - 30 793,5km, jeszcze w innym parametrze odometer at last programming - 23936,1km
Wie ktokolwiek jak jest z błędem:
-P0404 - Układ recyrkulacji spalin - sygnał poza zakresem/wydajność*?
EGR jest zaślepiony, błąd jest ciągły, silnik to 2.4 CF2
Błąd powinien być w moim przypadku czy nie? Jeżeli nie to czy to, że jest ma jakieś konsekwencje?
Nie czyściłem, jak kupiłem auto, EGR był już zaślepiony.
Połączenia elektrycznego tam nie widziałem, wydaje mi się, że w CF2 zawór jest sterowany podciśnieniem, ale pewien nie jestem.
byc moze jest sterowany podcisnieniowo,tego nie jestem pewien bo mam nowszy silnik.W takim razie rozbierz go i zobacz co sie dzieje w srodku
Ale wrócę do pierwszego pytania:
Jeżeli jest zaślepiony to powinien być błąd?