Gdzieś był temat o kalamitkach i ich bezsensowności montażu - gdzieś się to pląta na Forum :)
Printable View
Gdzieś był temat o kalamitkach i ich bezsensowności montażu - gdzieś się to pląta na Forum :)
górne przód VEMA z Wrocławia ul. Trzebnicka około 20 tyś km i na obu stronach tulejki padnięte. Dolne VEMY około 10 tyś km i spokój. Następne górne Lemforder i zobaczymy
Górne i łączniki TRW - 10 tys. km, dolne SWAG - 7 tys. km. Na razie cisza spokój. Zobaczymy co będzie dalej. Nie polecam górnych Delphi, bardzo szybko się rozleciał.
Dół fast 32 tys km bez luzu , góra vemy z kalamitkami 22 tys km bez luzu
no bez jaj. jak to różne partie? nie mówcie mi że nie trzymają się standardu i mogę kupić jakieś badziewne np. TRW?
Raczej watpie. Sam pracuje w dziale jakosci w branzy automotive. Nawet jakby chcial ktos omo na os przymknac to jest to niemozliwe i producent sobie nie pozwoli na utrate marki ze wzgledu na jakis zlom...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Co nie oznacza, że części zamienne a części na pierwszy montaż to 2 różne światy.
niewiem jak w alfie, ale pracuje w warsztacie (głównie ciężarówki) ale mam dużo styczności z mercedesami osobowymi i części Lema do mercedesa są to w 99% przypadków części na pierwszy montaż, skąd o tym wiem, stąd że w mercedesie jest od groma pierdół i pierdółek i każda ma swój numer katalogowy (bardzo długi swoją drogą). Nie znam raczej firmy która na swoich częściach wybija/wylewa numery oryginałów i nic poza nimi, a właśnie części lema do merca posiadają oryginalny numer i obok zawsze charakterystyczny zdarty znaczek gwiazdy który jest na częściach z ASO ... poza tym magicznym znaczkiem niczym więcej się to nie różni ... no może ceną ;). Więc czasami naprawde nie warto przepłacać za części w ASO
Witam. Mam pytanie. Naczytałem się trochę o regeneracji wahaczy. Nawet tu na forum- ale były to posty dość stare. Według tego co wyczytałem REGENEROWANE wahacze dollne wytrzymują około 50- 80 tys - TRW 30-50 tyś. Co do górnych to nie mam wiedzy. Jeśli się pomyliłem odnośnie szacunków to proszę mnie poprawić. Do rzeczy jednak.... WARTO REGENEROWAĆ? Jaka cena za regeneracje ? I gdzie?