znajomy mial zestaw za 400 zł i wiesz czym się różnił ? naklejka na przetwornicy :lol: ja u siebie osobiscie mam w 2 autach to i paru znajomych i działa super :P
Printable View
znajomy mial zestaw za 400 zł i wiesz czym się różnił ? naklejka na przetwornicy :lol: ja u siebie osobiscie mam w 2 autach to i paru znajomych i działa super :P
Nie miałem siły przeglądać 14 stron, ale znalazłem coś takiego,
jeżeli już się wcześniej pojawiło to nie krzyczcie bo warto obejrzeć:
Auto Świat TV: Samodzielny montaż ksenonów - rozwiewamy wszelkie wątpliwości
Ale raczej kazdy z nas to wie..
Panowie a powiedzcie mi jedną rzecz- czy aby zamontować Hid-y (w 145) musze demontować reflektory aby umieścić przetwornice czy mogę je umieścić gdzieś w komorze?
mozna i tak ale by to jakos wygladalo mozna zobaczyc czy sie zmiesci pod reflektor w 155 np. sie miesci
Ja nie wiedziałem, że jeżeli założę takie HID'y, ktoś spowoduje wypadek ze mną np. czołowe zderzenie i powie (skłamie) że go oślepiłem tymi HiD'ami to może się okazać że to ja zostanę uznany za sprawcę wypadku... jakoś nie wydaje mi się to oczywiste :P obejrzałeś cały film czy tylko "skakałeś"?Cytat:
Napisał lukasz33155
obejrzałem ;) Moze byc ze to nasza wina ..
No właśnie. Ale to jest tylko szczyt góry lodowej.Cytat:
Napisał lukasz33155
Bo teraz jest pytanie. Koleś zjechał na nasz pas, uderzyło czołowo, przyjeżdża Policja, koleś twierdzi że go oślepiliśmy, wina więc nasza. A co z AC i OC? Czy AC przypadkiem nie jest nieważne w tym momencie? Przecież dokonaliśmy samowolnych zmian w pojeździe mechanicznym. Ubezpieczyciel może uznać, iż ubezpieczenie AC nie obejmuje przypadków tego typu. I nie wypłaci ani złotówki. No bo przecież jak wyjedziemy bez reflektorów i zdarzy się wypadek? To z AC nici. Czyli jeżdżąc z HID'ami może się zdarzyć że kasa na AC była wyrzucana w błoto. A OC? Czy przypadkiem również?
Nie znam się na ubezpieczeniach, może jakiś agent się wypowie?
Bo jeżeli w pewnych przypadkach AC jest nieważne, a OC również, to jak ktoś mnie stuknie to będę musiał z własnych pieniędzy za jego naprawę zapłacić... nie wspominając o prawdopodobnie kilkumiesięcznej walce z Ubezpieczycielem.
Jest wśród nas jakiś agent PZU? Ta kwestia jak widać jest bardzo ważna. Niech się specjalista od ubezpieczeń wypowie.
nie trzeba wyjmowac lampy, tzn i tak bedziesz musial zeby zrobic dziure na kable, ale najlepiej jak schowasz przetwornice pod lampa bo sie mieszcza :)
dziękuję Panowie za info. A możecie napisać coś więcej o tych dziurach? Chodzi o otwory w tych plastikowych zamknięciach?