albo cukru....
Printable View
w Piotrkowie mamy dwie 159 -tki i na alu śmigają ... panowie wewnątrz uśmiechnięci i nawet jak migam światełkami to nic nie robią a nawet raz od migali ale całym zestawem .. było na co popatrzeć
Ta.. na Koluszki to raczej nie dotarła bo codziennie 2 razy mijam komendę to bym zauważył ;)
No ale ponoć jest w planach:
Jak dotrze to dam znać ;) Będzie to najbardziej wypasiona fura w mieście. Tylko kogo oni chcą tym ścigać ja u nas piratów drogowych jak na lekarstwo. Taką furą to już chyba po krzakach nie będą się chować...Cytat:
Po jednym samochodzie otrzymają komendy w Łęczycy, Zgierzu, Kutnie i Koluszkach oraz w Łodzi i Piotrkowie, trzy pojazdy dotrą do komisariatu autostradowego w Parzęczewie (powiat zgierski), natomiast jeden radiowóz trafi do Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi.
dziewczyny wozić będą.
Dziś znów trafiłem na policyjną Alfę.. tym razem na... Niestachowskiej, więc 200m wcześniej niż wczoraj ..
Jednak ta była na alu.. nr boczny UU 021...
Koniecznie daj znać, ja tam jestem codziennie i raz nawet przespacerowałem się w poszukiwaniu komendy ale ciężko było wyrobić się w 20min z powrotem na PKP i musiałem wracać - niewiele straciłem jak widać ;)
Intryguje mnie ten dobór jednostek dla Alf i Koluszki nie są tutaj wyjątkiem. Np. Świętokrzyskie dostało raptem 4 Alfy, z których 2 szt upchnęli w dziurach takich jak Końskie i Staszów przez który też przechodzą tylko drogi wojewódzkie! A wydawałoby się, że lepiej obstawić DK8/S8, DK7/S7, DK9.. Już pomijam brak możliwości wykorzystania osiągów ale na co bardziej dziurawych drogach te Alfy wobec przeciętnej fury są po prostu bez szans :D
Koluszki to komenda powiatowa więc jak na policję to nie taka dziura. Już wiem czemu prostą przy komendzie właśnie zaczęli łatać, pewnie ze względu na tą nową alfę żeby się nie rozjechało zawieszenie :) Naustawiali dziś pachołków w wyciętych dziurach tak, że gość je omijający (było ciemno) prawie we mnie wjechał.
Ma ktoś może info ile ich jeździ po Poznaniu? Bo dzisiaj jadać po mieście migneły mi... 3 :)
W Koluszkach jest napewno jedna bo dzisiaj jak jechalem do Lodzi i wracalem z Lodzi to stali na wylocie z Brzezin w strone Jezowa