Nie HELL tylko HEL, a Brembo Oro to już na prawdę bardzo wysoka półka, a cena nie jest absurdalnie wysoka.
Printable View
Nie HELL tylko HEL, a Brembo Oro to już na prawdę bardzo wysoka półka, a cena nie jest absurdalnie wysoka.
Być może dla ciebie grubo ponad 1000 zł za kawał żeliwa to okazja. Dla mnie to nieporozumienie.
Przewody to HEL oczywiście.
Jesli ktos nie sciaga sie na torze tylko na codzien jezdzi po ulicach to po co mu tarcze za 1kzl? mam Fabryczne 310mm z fabrycznymi klockami i w 110% mi wystarczaja.
Cały temat starałem się przeczytać dość uważnie jednak nie znalazłem w nim jednoznacznej informacji czy ktoś ma projekt wykonu adapterów i kto sie tym zajmuje. Mam na myśli osobę która już wykonywała dokładnie/ konkretnie te adaptery.
Mam od niedawna ALUTKĘ 156TS z '99 i chciałbym zamontować zaciski ze 166. pod tarczę najbardziej popularną 330.
Będę wielce zobowiązany za konkretną rzeczową informację do kogo mam sie zgłosić z problemem ?
Nie jeden prosił i go "zlano". Część się nie podzieli z zazdrości, zawiści, część oferuje gotowce za jakąś tam kasę, no i kombinacji zacisk-tarcza-zwrotnica-felga jest tyle ile osób się za to zabierało.
Kolega Krusz wyżej podał ścieżkę do opanowania tematu, szybko i profesjonalnie, tylko zamontować i się cieszyć.
Ja mam adapter do tarczy 310x28 do dużego brembo. Jeśli ktos chce to moge zrobić rys techniczny i dać na forum. Jest tez szansa ze bede mieć niebawem adapter 305x28 ale do małego brembo. Przy okazji - ma ktos powierzchnie cierna dla dużego i małego brembo?
Nie - miałem na myśli powierzchnie klocka ale znalazłem. Dzieki jednakowoz :) policzyłem tez przełożenie hydrauliczne i wypada przy dużym brembo na przodzie na klockach u=0.3 dać na tył cos z u=0.5 inaczej balans idzie mocno na przód a przynajmniej w kombi tył hamuje dość mocno.
Te obliczenia są w stosunku do tylnej 251x10 czy 276x10mm ?
Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a