-
200zl za diagnoze silnika, sterownikow, reset parametrow itd. Mowie kolesiowi w ASO ze komputer to ja tez mam i podpinam alfe i bledow nie ma, lecz on mi na to ze takim sposobem nie sprawdze sterownika silnika czy on nie ma jakis bledow i czy cos mu nie miesza. Takze mam nadzieje ze jak sprawdza mi sterownik to powinno sie wszystko wyjasnic.
-
masz źle podłączone
lewe powietrze zaciągane przez filterek wędruje do zaworka odmy przez co możesz mieć komplikacje z silnikiem
zamontuj drugi filterek na drugim wyjściu odmy i zworek odmy zaślep
albo przywróć do oryginalnego stanu
Krolik - czekamy na wieści :D
-
Mam nadzieje ze przyniose tylko te dobre ;)
-
Krolik powiedzieli Ci to samo co mi, wezmą 200zł i powiedzą że ze sterownikiem wszystko dobrze, będą chcieli dalej rozbierać silnik aby sprawdzić kompresję itp. Sprawdzenie kompresji kolejene 150zł. Nie powiedzieli Ci że za kasowanie każdego błędu biorą kolejne 40-50zł, i błędy kasują bo jest to oczywiste, mnie nic nie poinformowali, nie bądź zdziwiony jak z 200zł zrobi się 450zł bo tak właśnie zrobili ze mną.
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:48 ----------
Zaviaseq nie możesz zamontować dwóch filterków, pokrywa musi być przewietrzana, musi być przepływ powietrza, a jak będą dwa filterki to powietrze będzie stać, nie będzie cyrkulacji. Twierdzisz że teraz dostaje lewe powietrze, ale oryginalnie też dostaje lewe powietrze przez zaworek, tylko zabierane z harmonijki, więc na to samo wychodzi.
-
właśnie dwa filterki na wyjściach z pokrywy dadzą przewietrzanie pokrywy itp
-
motofan ale zrobia mi odrazu reset parametrow ktorego nie robilem podczas wymiany przeplywki i czyszczenia przepustnicy.
-
Przecież reset parametrów to zrobisz sam mając laptopa, co za problem, teraz powiedzieli Ci 200zł a potem kolejne 200zł i kwota rośnie. W ASO Ci **uj powiedzą i wezmą pieniądze za nic, tak jak mi niby sprawdzali komputer i co, dobrze że powiedziałem im STOP bo na 450zł by się nie skończyło. Za 200zł to ty masz dobry olej w silniku, ale Twoja sprawa, życzę Ci aby z Tobą lepiej postąpili.
Zaviaseq założyłem odmę tak jak było oryginalnie. Założenie filterków z obu stron to nie jest dobry pomysł, o ile pierwszy filterek będzie czysty, to drugi będzie zachlapany oparami i nic to nie da, dlatego tam jest zaworek. Zauważ jak kolektor jest w środku tłusty od oparów a Ty chcesz tam filterek założyć. Trzeba to obejść inaczej. Po drugie jak masz na pokrywie zaworów założone dwa filterki to jak pokrywa będzie odpowietrzana, coś z jednej strony musi wyciągać powietrze aby był przeplyw, takie zadanie spełniał wąż za przepustnicą, wyciągał powietrze z pokrywy. Jak odepniesz podciśnienie to niestety ale opary nie będą odsysane.
-
źle mnie rozumiesz........
filterki mają być na wyjściach (dwóch) z pokrywy zaworów, a cały dolot za przepływką zaślepiony
nie rozumiesz pojęcia przewietrzane.... silnik sam się przewietrza od ruchu tłoków i nie ważne czy wyjdzie jedną rurką czy drugą, albo którą zassa powietrze tą czy tą
i nie ważne że filterek będzie w oleju, on ma za zadanie filtrować to co zassa silnik
-
No jak nie rozumiem, wiem że cały dolot za przepływką ma być zaślepiony, ale mi chodzi właśnie o te dwa króćce które wychodzą z pokrywy zaworów, jeśli założysz na oba filterki to żaden filterek nie będzie odciągał powietrza z pokrywy, pokrywa nie będzie odpowietrzana rozumiesz? opary oleju będa się zbierać na suficie pokrywy, kanaliki będą zaolejane, bo nie będzie węża który by te opary oleju odciągał, a do tej pory robi to właśnie wąż który idzie z pokrywy zaworów do kolektora, zastanów się.
-
to w takim razie trzeba odpiac tylko weza ktory idzie zza przeplywki i dac na nim filterek, a dziure na gumowym dolocie zaslepic ?!