Moja stała teraz 7 dni, temperatury były od -8 do +10. Dziś odpaliłem, bez żadnego problemu. Aku oryginalny 60 Ah.
Printable View
Moja stała teraz 7 dni, temperatury były od -8 do +10. Dziś odpaliłem, bez żadnego problemu. Aku oryginalny 60 Ah.
no i tak ma byc, nic nadzwyczajnego
Akumulator firmowy w Giuliettcie jest OK ale nie działa z S&S. To znaczy działa tylko przez rok potem cisza.
wystarczy że SoC (% naładowania), albo SoF (minimalne napięcie przewidywane przy rozruchu gdyby miał zaraz nastąpić), albo SoH (ocena stanu zużycia akumulatora) jest poniżej pewnego poziomu wg IBS aktualnie i już po sprawie, nie załączy. zależy jak kto jeździ. Po mieście ciężko utrzymywać wysoki SoC. do tego inne sprawy dochodzą, temperatury, różnice temp w kabinie i ustawionej i wiele innych. to tak pisze na podstawie Giulii bo tu się zagłębiałem, ale zakładam że w Giulietcie będzie podobnie (może ciut okrojone, bo w Giulii jest naprawdę dużo warunków).
U mnie S&S nadal działa. Samochód ma ponad 3 lata.
Tak sobie - codziennie ponad 30 km w jedną stronę do pracy, ale w 3 lata mniej niż 55 tys. km.
Fakt. Moja zanim ją kupiłem, stała ok 3 miesiące u dilera. Na jeździe próbnej, odcinek ok 25 km S&S ani razu nie zadziałał. Jak jechałem nią z Poznania do domu, ponad 300 km, ani razu nie zadziałał. Ale jak już zrobiłem kilka odcinków po 90 km w przeciągu ok 2 tygodni, nagle się obudził. Temperatury oscylowały wokół zera. I działa do dziś. Nawet jak postoi tydzień. Oczywiście przy mrozie -5 stopni i większym nie działa, choćby mu podłączył elektrownie atomową.