z pod maski to nie czuc:)nie podoba mi sie tylko ze wezyk gumowy do listwy wtryskowej idzie nad alternatorem....raz mi pekl i lalo sie paliwo do niego...cud ze nie wybuchlo:D
Printable View
z pod maski to nie czuc:)nie podoba mi sie tylko ze wezyk gumowy do listwy wtryskowej idzie nad alternatorem....raz mi pekl i lalo sie paliwo do niego...cud ze nie wybuchlo:D
rafał u mnie jak dobrze pamiętam na przeglądzie wyszło 1.1 na tyle
no i tyle powinno być, bo hamuje dobrze i tarcze z rdzy równo bierze
Michu mi też powiedział że mogło by być lepiej więc nie bardzo już kumam jak być powinno.
tak ze sprawnym, byłem dwoma 155 i wyniki podobne miedzy 1.1-1.3 (ręczny też) wg. diagnosty ok. wczoraj byłem tipo z bębnami i myślałem, że wyjdzie dużo bo tam na ręcznym zakręcić można a tu wynik ręcznego i normalnego po 1.2 więc to jakie są nasze odczucia zależy od ciężaru tyłka.
motor za maly:P trzeba koni wiecej:0 koniki przybywajcie:D najlepiej q4:D
czaje;p 2.0 8v jest najlepsze do 155 wg mnie do mojego dupowozu trochę za mało ale nie narzekam i będę wiązać przyszłość z tym motorem:)
wytaczaj sie jutro swoja na wioske jak jestes w domu:)
to w sobote musze obejzec Twoja:P
nie ma problemu, wyślij nr na pw:)
Koledzy wymieniał ktoś cały zamek razem ze znaczkiem w klapie?? Wyciągałem z drugiej klapy i dojście od środka jest ..... (marne). Jest na to jakiś sposób żeby nie osiwieć?? Od zewnątrz w jednej klapie miałem na śruby na płaski śrubokręt, w drugiej mam na śruby z gładkimi łbami, czyli trzeba od środka, w mojej klapie tak samo można tylko od środka a tam dojście takie że z bólem klucz 10-tka się mieści. przerabiał to ktoś i zrobił tak żeby się nie narobić za mocno????
Mam tak samo jak Ty, tzn śruby trzeba odkręcać od środka. Nie poradziłem sobie z wykręceniem zamka.
Flex w rękę i już się robi miejsce na odkręcenie:) Trzeba wyciąć kawałek blachy od środka.Ja mam tak w 1.8.Jak miałem sobie kaleczyć ręce to wolałem skaleczyć blachę.Czasami niestety tak trzeba tym bardziej że u mnie klucz 10 był za duży a 9 za mała więc poszedłem na skróty.
mozna jeszcze rozwiercić łby śrub od zewnatrz są pod zaślepkami jak się znaczek odchyli.
Później tylko trzeba mieć nowe, ja dopasowałem bez łebków od jakiś mebli ale opcja z flexem jest bardziej męska :D
Ta klapa to w ogóle z dostępem to jakiś niewypał, ile się nakląłem jak montowałem spojler w końcu poszło w ruch wiertło 20mm :D
Tak właśnie zrobiłem z klapą która i tak szła na zmarnowanie po zdemontowaniu spojlera, rzeczywiście miejsca jest wtedy w pytkę :D, ale jakoś w mojej kochance ciąć dupę, aż serce boli, choć w sumie i tak jest to pod tapicerką i nie będzie widać, jeszcze pozostanie tylko doszlifowanie zapadek w zamku do kluczyka żeby nie nosić dwóch.
---------- Post added at 11:17 ---------- Previous post was at 11:12 ----------
Nad tym też myślałem rozwiercić będzie spoko, gorzej z przykręceniem śruby bez łba, też trzeba będzie od środka kręcić. Nie wiem czy nie wyciąć w tej też flexem a później po prostu sobie przyspawać, wszystko jest fabryczne w niej i tak bym chciał żeby było.
Koledzy ,czy wie ktoś ,czy pompa paliwa w v6 jest taka sama jak w t.s .
Jedno ze żródeł pokazuje ,że pasuje http://aukcja.interia.pl/pompa-paliw...908014520.html
ja nie wymienilem pompy paliwa jak przekladalem i dawala rade z 2.0 ts
Powinna być taka sama, wolnossaki nie wymagają dużej wydajności.
Pompa jak pompa wydajność taka sama tylko regulator jest po to by dostarczyć takie ciśnienie jakie potrzebuje silnik.
Taką profanacje dzisiaj znalazłem podczas robienia czegoś co jest silnie nudne i jeszcze w ch.... kasy płacić za to trzeba .... ale to akurat nie o tym, aż musiałem zrzut ekranu zrobić jak to zobaczyłem. Załącznik 41311
Nie miałem pomysłu w jakim innym temacie to wrzucić :)
Nic tylko powiesić, akurat 75 musieli skasować:)
Żyje tylko jest w śpiączce:) Już zrobiłem sobie listę potrzebnych gratów i pomału je kolekcjonuję.Wszystkie elementy które są wymontowane są już odświeżone czyt.pomalowane i czekają na ponowny montaż:) Nie mogę zbytnio znaleźć odpowiedniego blow offa bo te co są na Allegro cechuje zbyt duża kombinacja montażu więc szukam czegoś mniej skomplikowanego:) W wakacje wracam z Holandii i konkretnie się za nią biorę bo uwierz mi też tęsknie za tym dźwiękiem.Zostaje jeszcze malowanie całej budy ale czy to wypali zależy tylko i wyłącznie od funduszy ale myślę i że i to się ogarnie mając znajomego lakiernika:) Podsumowując więc autko wyjeżdża w przyszłym roku i od razu uprzedzam że nie jest to pitolenie jak to co niektórzy mi zarzucają;)
Łukasz,powodzenia w pracach!fajny temacik,to twoja Q4:P!a z blow offem,to poszukam i napiszę.kiedyś dorabialiśmy zawór to takiego jednego potworaka;),bo mało miejsca i ciężko było coś dopasować.
Dzięki Artek:) Trzeba ja uruchomić bo szkoda sprzętu.Jak coś będziesz wiedział to chętnie się dowiem:)
Taki byłby najlepszy.Prosta konstrukcja i do tego montaż.
http://www.youtube.com/watch?v=5bjcE...2C590CDCE6AC33
Na zdjęciu gdzie są 2,to taki przerabialiśmy.taki garażowy patent:D!a ten dZałącznik 42926Załącznik 42927rugi pewnie by podszedł,do Q4:o
Ten drugi to najlepiej by podszedł:) Ciekawe jaka była jego cena?Chodzi o prostotę montażu a nie kombinacje:P Chociaż mój obecny ma dwa wyjścia ale nie pamiętam.Muszę to sprawdzić.Co mnie jeszcze nurtuje to dźwięk.Ma syczeć a nie gwizdać.Mam nadzieję że dobiorę odpowiedni.
Łukasz!cena?hmmm...cena do zaakceptowania.w komplecie wszystko do montażu jest.bez zbędnych kombinacji:P.
Tylko z tematem się chyba będzie gdzieś przenieść,bo nas zaraz pogonią!!;),ile jest 155 Q4 na forum?:confused:
Tak myślę że w 3 stówkach powinienem się zmieścić.
Wiem wiem że trzeba tu przystopować bo guru jest cierpliwy ale do czasu hehe.Z moją bedą 3.hose,alfamaster no i ja.
hose,alfamaster,Darek i ja.
Nikt tym nie jeżdzi albo nic o niej nie pisze. Auta duchy
Znam jeszcze 3 osoby.Jacek jest pod nickiem 155Q4.Maćka i Daniela chyba nie ma.
Wychodzi z tego że Jacka już nie ma:(