Dwa dni temu złożyłem zamówienie na beżowe dywaniki ale jeszcze nie przelałem pieniędzy, czy mogę zmienić kolor zamówionych dywaników, jeżeli tak to jak to zrobić oraz jaki jest obecnie okres oczekiwania ?
Printable View
Dwa dni temu złożyłem zamówienie na beżowe dywaniki ale jeszcze nie przelałem pieniędzy, czy mogę zmienić kolor zamówionych dywaników, jeżeli tak to jak to zrobić oraz jaki jest obecnie okres oczekiwania ?
Jesli dywaniki są Alfo-klubowe i do tego samochodowe (nie wycieraczki przed drzwi) to dlaczego swoim wzorcem odbiegaja od oryginałów aż tak?
Ktoś kto oferuje dywaniki do roznych modeli Alfy powinien troche poswiecic potu i wyciac szablon. Wszak nie robi przeciez uniwersalnych do bele kazdego auta?????? Chyba, ze sie myle i cos tu nie tak gra. Za dwie stowy to i z IKEI kupie dywan 3x3m i sobie sama wytne. To sa male dywaniki i oferent powinien sie troche przylozyc do oryginalnego wzorca, nie na oko:nono: wycinac. Do tego informacje o problemach z pedalami. Jest to mozliwe. Mam juz stare i nie trzymaja podlogi jak kiedys, po prostu sie przesuwaja. Zdazyla mi sie sytuacja z dywanikiem na sprzegle. Cholera co by bylo gdybym to zauwazyla przy zmianie biegow. Takie problem nie sa byle czym i moga przyczynic sie do zagrozenia w czasie jazdy.
Administrator powinien sie zastanowic komu daje miejsce na swoim forum na reklamy -sprzedazy i tak naprawde kto z tego ma korzysci. Samo haslo dywaniki do Alfy to czysty absurd patrzac na roznice we wzorach, problemach z ich ustawieniem i jakoscia uzytkowania.
w czym Ci sie roznia we wzorze??Do jakich oryginalow porownujesz??Wystarczy dywanik odpowiednio zamontowac i nie ma zadnych problemow.Tez mialem problem bo mi sie przyblokowal pedal nie pamietam czy sprzegla czy hamulca ale przesunalem dywaniki lekko w tyl absolutnie nie mam zadnego problemu.Zeby dywaniki sie nie przesuwaly wkreca sie stopery zalaczone do dywanikow
zamówiłem, zapłaciłem i ... już się boje co to będzie.
Jakby ktoś był jednak ciekawy dopasowania, to w GTV leżą tak (jasne oryginały, ciemne klubowe):
http://www.forum.alfaholicy.org/sklep/51501-dywaniki_samochodowe-97.html#post1174813
w 159 sa dobrze dopasowane wiec nie piszcie glupot
nie wiem o co koleżance Aggi chodzi, nie wiem nawet czy ma ona forumowe dywaniki bo w ostatniej turze zapisów od maja jej nie mam w bazie danych więc nie wiem czy swoją opinię opiera na opinii innych czy własnych doświadczeniach ale ciekawi mnie ten niezapowiedziany atak na producenta i administratora forum :D
po pierwsze - żaden z dywaników nie jest wycinany w ciemno tylko wszystkie wzory są brane z natury osobiście przez naszego producenta który te dywaniki szyje, nie jest to żaden import tylko w 100% polski wyrób. kiedyś wprowadziliśmy jeden model na bazie szablonu podesłanego przez naszego klubowicza ale producent przy kolejnej takiej propozycji z naszej strony, zrezygnował bo robi tylko te wzory które osobiście uprzednio obrysuje żeby mieć pewność codo własnego produktu
po drugie - nasze dywaniki nie kosztują 200zł :)
także ogólnie potraktuje ten wpis Aggi jako żart bo jest już późno ;-)
kiedy będą wysyłane dywaniki ? i czemu w liście zamawiających jestem na pomarańczowo a nie na zielono skoro od razu zapłaciłem ?
dywaniki są wysyłane na bieżąco, raz na tydzień z początkiem każdego tygodnia, jeśli ktoś jest na pomarańczowo to znaczy że jego zamówienie jest już w realizacji ale tego chyba można sie domyśleć, patrząc na listę że zielone nicki zmieniają się z czasem na pomarańczowe ;-) jeśli paczka do Ciebie nie dojdzie do końca tygodnia to daj znać.
Mam problem, pytałem o możliwość zmiany koloru zamówionych a jeszcze nie zapłaconych dywaników, kolega potwierdził że można tak zrobić, podałem nową kolorystykę, zapłaciłem a dzisiaj przyszła paczka w/g starego zamówienia, co mam teraz z tym zrobić ?
Ja nie wiem jak ten dywanik blokuje niektórym pedały skoro mi się to zdarza baaaaardzo rzadko i to tylko dlatego że nie zamotnowałem stoperów bo mi się nie chciało.... wystarczy zrobić to dobrze i wszystko jest ok. Śladów użytkowania od paru miesięcy nie ma żadnych a czyści się je bardzo łatwo, narzekanie na te dywaniki to czyste malkontenctwo
No to robię coś źle bo mój założony normalnie blokuje ostatnie 10% gazu, mam go założonego lekko po skosie (do tyłu na tyle żeby nie zawadzał się nie da przesunąć) i da się wcisnąć gaz w deskę ale tez element manipulatora potencjometru przyspieszenia (co by nie napisać po prostu pedał bo to nie dyplomatyczne) trzeba lekko po skosie wcisnąć. Wycięcia są mniej więcej ale nie oddają idealnie krzywizn kształtu podłogi - są nieco uproszczone. Natomiast materiałem jestem pozytywnie zaskoczony bo nawet wsiadając w ubłoconych butach nie ma problemu, przeciwnie do wykładziny podłogi, materiał dywaników nic nie chłonie i wystarczy go dobrze wytrzepać i jest jak nowy.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
A sprawdzałeś w FESie wartość procentową dla wciśniętego pedału?
Jeśli pokaże 100% to dywanik w niczym nie przeszkadza.
Czy ktoś wie jak skontaktować się z osobami wysyłającymi te dywaniki?
Sądząc po kolorach na liście zamawiających, moje dywaniki były wysłane w ostatni czwartek, ale nie wiem nawet czy idą one pocztą, czy kurierem.
Jaki jest rzeczywisty status wysyłki, ani w zasadzie nic nie wiadomo.
Czy ktoś kto już je dostał może powiedzieć czy przesyłka idzie kurierem czy pocztą i jak mniej więcej jest zapakowana?
Z góry dzięki.
Ok, dzięki za informację.
Witam,
czy można zamówić dywanik w wersji LUX? Widziałem, że na stronie producenta są dostępne dywaniki w tej wersji.
Jak i do czego prawidłowo zamocować stopery ? Pytam bo oryginalne są przymocowane tylko do wykładziny, mają inny system mocowania.
A może zainteresowanie było znikome, bo formularz się spierdzielił i nie działa? Próbowałem zamówić te dywaniki jakoś na początku tygodnia i doopa, formularz wypełniony w 100% i wyrzucał błąd. W końcu dałem sobie siana i kupiłem gdzie indziej, bo znając szybkość reakcji na zgłoszenie błędu, to czekanie nie bardzo ma sens. :)Cytat:
Z racji tego że w przeciągu ostatniego miesiąca zainteresowanie dywanikami było znikome /raptem 2 zamówienia/ wstrzymujemy zapisy w okresie zimowym.
a wyobraź sobie że formularz działa poprawnie bo odnotowałem Twoje zamówienie złożone 3x po rząd tego samego dnia a Ciebie zapewne dziwiło dlaczego nie ma Cie na liście zamawiających i dlatego próbowałeś 3x. tyle że listę, jak zawsze, zmieniam ja ręcznie raz dziennie więc to nie jest tak że od razu po złożonym zamówieniu sie automatycznie aktualizuje.
a takie uszczypliwości o szybkości reakcji to zachowaj dla siebie bo ja akurat na każde PW odpisuje codziennie jak tylko przeczytam.
jakoś ponad 200 osobom przed Tobą w przeciągu roku udało sie dywaniki zamówić, jak byś opłacił zamówienie na dane które wyskakują po złożeniu zamówienia to też byś je dostał więc nie wymyślij mi tu o obłędach bo zamówienie Twoje 3x odnotowałem i mogę Ci przytoczyć tu wszystkie Twoje dane jeśli nie wierzysz.
Ależ ja nie mam powodu żeby Ci nie wierzyć, tylko szkoda że zamawiający nie dostaje komunikatu o złożeniu zamówienia, ale o błędzie. A co do uszczypliwości, to sorry, takie życie.
Da się kupić do 166 sam dywanik kierowcy :)?? Bo po roku jest w kiepskiej kondycji. Reszta jak nowa więc całego KPL nie będę kupował :)
flatbeet kiedy zamierzacie wznowić zapisy bo byłbym chętny ?
Ja również
Chcecie to macie - zapisy ponownie otwarte :) Wiosna w tym roku przyszła szybciej niż sie spodziewałem :)
Jakby coś to zamawiam tylko 1 kpl. Po wypełnienu formularza wywalało mi błąd i dopiero jak otworzyłem go w innej przeglądarce udało się przejść całe zamawianie do końca:P
kupione i oplacone wciagnijcie mnie na liste :)
Wysłane z mojego GT-I9300
Czy w związku z otwarciem zapisów, pojawią się również te w wersji Lux, czy wybór będzie, jak dotąd tzn. Classic i Premium? Chcę zamówić komplet i jeśli miałyby się pojawić w ofercie, to zdecydowałbym się właśnie na nie.
Dzięki, jakby były to pewnie bym łyknął komplecik :)
witam ja już zakupiłem i czekam na przesyłke ,pogoda sprzyja wiosennym zmianom w mojej GT oponki już zmienione na alusach o niebo lepiej sie prezentuje.
Do mnie dzisiaj dojechały, towar pierwsza klasa :)
U mnie też już są :) Ba! Nawet w odpowiednim miejscu :P
Ja również dzisiaj otrzymałem dywaniki :D pierwsza przymiarka już była - pasują idealnie:)