Dało by rade zrobić dolot powietrza do gt 3.2 na stozek
Printable View
Dało by rade zrobić dolot powietrza do gt 3.2 na stozek
Podziękowania dla kolegi MISIA za wykonanie rurek. Jak na razie zamontowana górna i pasuje świetnie. Po wymianie zauważyłem, że poprawiła się elastyczność silnika. Po wymianie dolnej mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej :D
Załącznik 197235
witam ma ktoś zdjęcia góry od misia w 166 2.4 150km , interesuje mnie jak krótkie muszą być kolanka
ile komplet gora i dol do 156 2.4 jtd 140km?
Ile kosztowałaby góra (intercooler -kolektor) i dół (turbo - intercooler) do 156 1.9 JTD 16V 140KM z 2004r?
Zamontowana , pasowała!
Przed montażem polerka.
łączniki silikonowe oraz opaski kupione w sklepie z częściami do ciężarowych .
Witam jaka cena za górę i dół 156 2,4 jtd 150 KM
Misiek napisałem do Ciebie wiadomość odnośnie rury do Alfy Romeo 147. :)
I kolejna zamontowana. Trochę zeszło z polerką ale jak najbardziej warto. Rurka pasuje idealnie :)
Podziękowania dla misiu7911.
Załącznik 200934
Ma ktoś dolna i górna rurę od miska w Alfie 147 1.9 115km ? Mam górna i zastanawiam się nad dolną lecz nie wiem czy warto.
Pewnie już pytałem ale do 159 przewidujesz zrobić rury - komplet ( 2.4, 1.9 )?
Witam robi ktos dolot do 2.4 210 w ar159
Jaki koszt obu rur do 1.9 JTDM 150km ???
Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
Witam,
Jak z dostępnością i ceną dolnej rury do AR156 2.4JTD 150KM '02
Pozdrawiam,
Paweł
Witam, jaki koszt za komplet rur TURBO-IC-IC DOLOT do Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 16v M-JET 140KM 305Nm, 2003r.?
poszly PW,zapraszam bezpośrednio zawsze szybsza odpowiedz.
Jak z zestawem do FMIC w 156? Masz takie coś? Bo te zestawy do 147/GT nie do końca pasują
zainteresowany bym był górna do 156sw 1,9 16v 150KM jaka cena i jaki czas oczekiwania
Poszło PW - interesuje mnie pełny Dolot do 156 SW 2.4 20v pod FMIC najlepiej 57mm
Zrobiłbyś samą rurę do Alfy 147 16V JTD ale wydechową, zastępującą ostatni tłumik? :) Około metrowa rura z nierdzewki odpowiednio powyginana.
Misiu, myślałeś nad zorganizowaniem takich nakładek na progi do AR ?
http://allegro.pl/nakladki-listwy-pr...319322722.html
http://allegro.pl/listwy-progowe-nak...290408213.html
Ma ktoś z forumowiczów nr tel do kolegi od rurek? Zadałem pytanie miesiąc temu i cisza
ma może ktoś wiedzę na temat ile materiału jest potrzebne na rurę ic-kolektor ? :)
Czy kolega wykonuje jeszcze te rurki? Kupował ktoś ostatnio? Cisza w temacie jakaś
Pisz na PW bo misiu zabiegany jakiś taki ;)
czesc
Mam dolot gorny od Misia, jeszcze tylko polerka i bede zakladal.
Laczniki biore z fmica 54x76 oczywiscie, ale mam pytanie jakie macie doswiadczenia z obejmami od nich?
W sensie, brac SGB 64-67 (czyli te ktore wiekszosc ludzi laduje chyba) czy mozna tez T-clampa 64-72 ?
Trzymaja tak samo czy np SGB jest lepszy od T-clampa i T-clampa nie brac?
Cena ta sama a jakos mi sie podobaja chyba bardziej T-clampy wizualnie. Zwlaszcza jak dolot jest spolerowany (a nie niespolerowany :). Chyba ze te foty na fmicu przeklamuja i T-clamp tylko 'wydaje' mi sie ladnieszy?
Ma ktos jakies foty z zalozonymi T-clampami moze zebym sobie porownal?
Moje auto to 937A5000CF4 2006 rok
dzieki i pzdr
Alfa!!!!
Witam witam szukam od dłuższego czasu informacji jakie łączniki wybrać na dół do dolotu mam od forumowicza komplet lecz dołu jeszcze nie mam jak złożyć. Jakie wymiary ma turbina i intercooler od dołu . Potrzebuje też na górę bo na górze lekki janusch mode i też bym potrzebował wymiary . Zestaw rur mam o średnicy 54mm .
Witam serdecznie, temat nadal aktualny?
Wysłane z mojego F3211 przy użyciu Tapatalka
Tak.nadal aktualne.
Hej, możliwe zrobienie rury do alfy gt JTD 1.9 16V 150 km?
Siema, zgłaszam zapotrzebowanie na dwa zestawy rur, do 156 1.9 140 04rok i do 2.4 175 05rok.
Ile górny dolot IC--->Kolektor ? I czy masz jakieś orurowanie pod niestandardowy filtr powietrza zamiast oryginalnego ? Jeśli tak czy ktoś ma foty ?
Mam zestaw góra i dół pod boczny cooler i w moim przypadku łącznik i opaska delikatnie nie pasują.
http://fmic.pl/proste/118-laczniki-silikonowe-54mm.html
http://fmic.pl/obejmy/80-obejma-sgb-56-59mm.html
Łącznik pomiędzy turbo a coolerem jest za krótki albo opaska na turbinę za gruba - kilka razy spadła w kiepskim momencie. Założyłem nieco węższą opaskę i na razie jest git.
!70 z wysylka,jesli chodzi o nie standartowy to niestety nie wiem jaki będziesz miał nie standartowy wiec raczej lipa.
Witam, pytanko ile za dolot do 1.9 JTD 140KM pod fmica?
Z góry dzięki.
Napisałem wiadomość na PW.
Ile za dolot do 166 Twin Spark?
Odpisane,tylko diesle
Cześć. Czy do 159 1.9v 150 km dostanę rurę z Ic do kolektora. Nie musi być cala, wystarczy zamiennik tej gumowej części