Wygląda na to, że się już sprzedał..
Printable View
Wygląda na to, że się już sprzedał..
Witam, co powiecie o tym samochodzie? Nr ogłoszenia 6071836823 na otomoto. Jak bedę miał VIN to wrzucę na bęben (KoŁos - ok)
Gdyby ktoś z Was interesował się MiTo z Tarnowa (sprowadzone QV z Włoch za 19 900 zł, ID Otomoto: 6021169065) albo jakimś innym samochodem od "Firma Handlowo Usługowa Eleven Jacek Wójcik" i chciał uzyskać jakieś dodatkowe infomacje, np. numer VIN, to dajcie sobie spokój. Na moją wiadomość z pytaniem, czy mogę prosić o numer VIN i kilka dodatkowych informacji o samochodzie, sprzedający odpisał, cytuję: "Nie może pan prosic".
Nie trzeba było prosić, tylko żądać. A jak nie, to niech spada.
OK, powinienem był dogłębniej przeszukać archiwa... Dodam jeszcze, że miałem okazję oglądać 2 egzemplarze w okolicach Warszawy: jedną z Piastowa (ID otomoto: 6072214796), która zrobiła całkiem dobre wrażenie, jeśli chodzi o stan mechaniczny, blacharsko kilka drobnostek by się znalazło (odpryski na masce i lewy tylny błotnik też chyba był wgnieciony lub przerysowany, bo widać, że było coś robione), ale nie wyglądało to na nic poważnego. Niestety, dla mnie skreśliła ten samochód moc jedynie 105 KM oraz homologacja tylko na 4 osoby, a koniecznie muszę mieć dzieloną kanapę z tyłu.
Teoretycznie warunki te spełniało drugie Mito, które miałem okazję zobaczyć, z okolic Piaseczna, ogłoszenie na olx (ID: 520799891), ale... oczywiście zapewnienia przez telefon były takie, że samochód cacy, jak ta lala, a jak pojechałem na miejsce okazało się, że podczas jazdy wywala Check Engine, nie da się włączyć trybu D, a silnik niby 155 KM sprawia wrażenie jeszcze większego muła niż wspomniane 105 KM, więc pewnie jest w jakiś trybie awaryjnym, bo spodziewałem się, że przy tej mocy Mito będzie robiło lepsze wrażenie niż moja Giulietta 150 KM MA. Do tego mam wrażenie, że dość mocno świszczy turbo, więc zrezygnowałem z tego egzemplarza.
Swoją drogą, czy na otomoto/olx jest obecnie jakieś sensowne MiTo w wersji co najmniej 120 KM i z rejestracją na 5 osób? Szukam od jakiegoś czasu i trudno mi coś sensownego znaleźć. Wiem, że szukając MiTo trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale gdzie pytać, jak nie na forum ;)
Od kwietnia nie będziesz musiał prosić bo otomoto wprowadza obowiązkowy vin na ogłoszeniu. Więc jak ktoś nie poda to nie wystawi ...ale obejście to mogą wpisywać niepoprawne nr VIN że niby się pomylił ;-)
Takiej mito bys nie chciał? ja ją weryfikowałem i auto jest OK..tylko trzebabybyło jechać troche km po to :) Autko jest do odbioru w Niemczech...dokupić tylko ładne koła i jeździć.
Ja tam byłem i kupiłem bardzo ładną Giuliettę w 1 lakierze i z przebiegiem tylko 120 000km, 170KM, w stanie naprawdę Top
http://www.carfect.com/cars/cars-in-...omeo-mito-3465
OD marca obowiązkowy dla kont firmowych...a od kwietnie będzie obowiązkowy dla wszystkich
No to chyba lepiej, bo grubszy lakier=lepszy lakier.
dokładnie czym więcej szpachli tym lepiej ..w końcu to dodatkowa powłoka chroniąca właściwą blachę.
Dzięki za odpowiedź. Co do ogłoszenia - widziałem je, bo też się zastanawiałem nad tym, by może wybrać się zagranicę po samochód. To MiTo sprawia niezłe wrażenie, ale wiadomo, że w obecnej sytuacji raczej nie będę tak daleko jechał, żeby kupić auto. Poza tym, myślę, że gdybym wybierał się już tak daleko po samochód, to pewnie szukałbym wymarzonej opcji, czyli z TCT.
Cóż, pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać, na to co będzie się działo i pojawiało na portalach ogłoszeniowych.
Teraz to najlepiej nigdzie nie jeździć i siedzieć w domu, i tak nic nikt praktycznie nie kupuje, więc i tak przez najbliższy czas nowych ofert nie będzie ...Euro szybuje w górę jak szalone...miesiąc temu kupowałem jakoś po 4,3 ...dzisiaj kupiłem po prawie 4,5...za troche pewnie będzie jeszcze drożej... 0,2 może dla kogoś nie dużo ..ale jak kupuję samochód za kilkanaście tys euro to się robi pokaźna sumka.
Cześć, mam pytanie, zastanawiam się nad zakupem mojej pierwszej Alfy i co sądzicie o tych dwóch egzemplarzach?
Na olx.pl ID ogłoszenia: 586702110
Na otomoto.pl ID: 6072720406 (tak, wiem ma wady estetyczne :( )
Celuję raczej w diesle, według was 1.3 czy 1.6? Jakie macie opinie o skrzyni przy silniku 1.3 JTD (ta 5-cio biegowa).
Pozdrawiam ;)
Widać cena już o 2,6k spadła w dół, to całkiem sporo. Jeżeli chodzi o skrzynie to wypada dobrze, w każdym razie nie mówi sie tu dużo o czymś innym niż słynne M32 :D
[MENTION=85676]gka9895[/MENTION]
Silnik 1.6 120KM jest idealny - miałem 11 lat i chętnie bym do niego wrócił. 1.3 dobry jest do Pandy - kup a będziesz żałował.
1.3 jtd. osobiście w ogóle nie brałbym pod uwagę.
Witam
Oglądał ktoś może tą Alfę otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-alfa-romeo-mito-1-3-jtdm-diesel-w-stanie-idealnym-ID6D3vWo.html#2a1525f62e ??
VIN ZAR95500001087995
Cześć wszystkim!
Poszukuje AR MiTo 1.4 TB 155 KM, zainteresowały mnie te 2 ogłoszenia:
1 ) olx.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-16v-turbo-CID5-IDBzUPR.html VIN: ZAR95500001008167
2 ) olx.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-tb-155km-dna-skory-parktronic-CID5-IDELD6h.html VIN: ZAR95500001019485
Czy jest tu ktoś kto oglądał te samochody lub mógłby doświadczonym okiem przeanalizować te oferty? Dziwi mnie, że większość aut trafiających na portale wisi dosyć długo mimo poszukiwanego silnika...
P.S W grę wchodzi także 120 KM, może ma ktoś z Was ciekawe MiTo?
Pozdrawiam ;)
Zły temat, przeniesiono do Giulietty. Sorki, za zamieszanie.
pojawiło sie ogłoszenie jakiego szukałem mocniejszy silnik i automat jest tu właściciel ?
a może już ktoś się kontaktował i cos wie na temat miciaka
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#f6b8d6b25e
mam sentyment do mito jezdne od 9 lat,2 lata temu kupiłem toyota i głównie siedzi w garażu a alfa jeżdzę bo lepiej się w niej czuje :)
ewentualnie kupić starsze mito, ale zależy mi na automacie
Myśle ,że miała być 2 z przodu, z drugiej strony ten model po pewnym czasie bedzie drożał. Nie ma na rynku i nie bedzie podobnej oferty - szybki , mocny, automat i tani w eksploatacji, nie psujący sie.
Sam miałem dylemat - po zakupie Stelvio zbedny stał sie jeden samochód - wybór miedzy Giulietta 170 KM- znakomitą i Mito 135 KM - obie TCT.
Za i przeciw - sprzedałem z bólem serca Giuliette. Zostało Mito i bedzie raczej długo - a to rocznik 2012. Dookoła komina i na autostrade - nadaje sie.
Ładny ten Miciak kasa duża ale widać że ktoś dbał.Ja bym jeszcze się zastanowił nad Fiatem 500 Abarth.:)
W tej cenie wczoraj wpadło w drugim wątku np. takie coś i to jeszcze o rok młodsze przy zachowaniu parametrów silnik/skrzynia/przebieg: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...l#gallery-open
Kwota za Mito z kosmosu...
Szczerze wątpie aby twoje prognozy się sprawdziły. Mimo wszystko istnieje dużo zamienników w postaci małych aut z mocnym silnikiem i automatem, a uprzedzenia co do awaryjności można mieć zarówno do konkurencji, jak i do alfy. Nie jest to unikat więc cena nie powinna być aż tak dużo, nawet jeśli auto zadbane - nigdy nie można mieć zaufania.
Cześć, proszę o pomoc w weryfikacji autka ZAR94000007021926.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Świetna wersja, kolor. Ciężko będzie znaleźć podobny.
Nie widziałem tego samochodu na żywo, choć zdjęcia były robione na mojej ulicy. :)
- - - Updated - - -
Takich Giuliett jeździ pełno, a to Mito jest białym krukiem. Sprzeda się w okolicach tej ceny.
- - - Updated - - -
Jakie to inne małe auta oprócz Mito i Mini mają moc i styl.
Osobiście jeżdżę Fiestą ST i stylu to ona niestety nie ma.