Chyba sie złe zrozumieliśmy. Mi chodziło o ipe po myciu chlewnej i na to wosk koncowy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Chyba sie złe zrozumieliśmy. Mi chodziło o ipe po myciu chlewnej i na to wosk koncowy
Co to jest "mycie chlewnej" ?
?????
Autokorekta, przeoczyłem, nie upieram sie przy tym poprostu w sklepie z kosmetykami takie instrukcje dostałem i podobnie od osoby która sie tym zajmuje na codzień ale widocznie wprowadzili mnie w blad
Ich rada dotyczyła wosków carnauba? IPA używa się po polerowaniu, aby usunąć wypełniacze zawarte w pastach polerskich. Może taką radę usłyszałeś od tej osoby? Jeśli jednak polecali Ci używać IPA po cleanerze i przed woskiem carnauba, to są kompletnie zieloni i nie powinni się tym zajmować.
Jakiś czas temu zastanawiałem się co wybrać do lekkich rys i śladów po odchodach ptaków. Padł wybór na Nielsena F3, i powiem że rewelacja nie spodziewałem się że takie efekty będą tym bardziej że robiłem to ręcznie.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=165140&stc=1
Oczywiście większe rysy nie zeszły ale wżery po ptasich odchodach zeszły w 100% czego szczerze się nie spodziewałem. Pastą się fajnie pracuje nie pyli ani nić z tych rzeczy.
Obawiam się, że jak wymyjesz zmywaczam silikonowym i IPA, to ta rewelacja zniknie. Wżerów po ptasich odchodach często nie da się usunąć nawet polerką mechaniczną i pozostaje tylko lakierowanie. Chyba że te ślady były bardzo delikatne i nie zdążyło wyżreć lakieru bezbarwnego.
Właśnie czytałem że bardzo trudno usunąć te wżery a tym bardziej się obawiałem bo to zostało po przednim właścicielu, a ślady były bardzo duże około 7cm na 7cm. I tak zmyłem już tą pastę benzyną ekstrakcyjną i śladów brak także ja ją polecam bo jest naprawdę dobra tym bardziej że dużo nie kosztuję porównując konkurencję.