To są ciekawostki z aukcji?????
Printable View
To są ciekawostki z aukcji?????
Zanim Andrzej posprząta napiszę co i jak , bo spinacie się jak dzieci. Co do V6 to jak dobrze ktoś napisał silnik napędza 155 z lekkością , którą brakuje np TS. Giulietta 1,4 170 koni ma lepsze odejście niż 155 V6 , ale jak nią pochulałem , to zobaczyłem ,że ten silnik strasznie się męczy . Tak samo 12 cylindrowe BMW. Kilkoma chulałem , ale tak samo za....dala 3,0 w E46 ,ale ten silnik chodzi całkiem inaczej niż wielkopojemna 12 V.
Nie ma ciekawych ogłoszeń to są dyskusję nad wyborem jaki silnik wybrać gdy coś się pokaże na sprzedaż:D
Nikt się nie spina :)
Porównujac v6 do tjeta to dobry przykład był na zlocie jak załadowaliśmy się w 5 osób do Marcina v6. Na obrotku 4tys i czuć, że już ma ciężko. Natomiast GP 120 miałem zapakowanego czterema 100 kilowymi bykami i bez mrugnięcia w germani szedł 170-200. wcale nie czuję w tjet-cie męczenia silnika co np. zdarza mi się w tsie ale tutaj kompresja na poziomie 11. Natimiast w drugmi gdzie kompresja na poziomie 14 już tego efektu nie ma i jedyny moment zmulenia następuje w bardzo gorące dni a jak jeszcze chodzi klima to już w ogóle.
Niby się mówi, że pojemności nic nie zastąpi i to się sprawdza na niskich czy wysokich obrotach natomiast w przedziale najbardziej użytkowych obrotów małe turbo benzyny przewyższają te duże pojemności.